Siirry sisältöön

Verkkokurssi ja videosarja nuorten talousosaamisen edistämiseksi

06.10.2020 klo 14:58 - Tuottanut Väestöliitto
Poikien Puhelimen tuottamassa animaatiosarjassa ja sarjaan pohjautuvassa Massimaisteri-verkkokurssissa puhutaan taloudesta nuorten ymmärtämällä tavalla. Lyhyiden ja vauhdikkaiden videoiden sekä kurssin osallistavien tehtävien tarkoituksena on saada nuoret kiinnostumaan taloudesta sekä antaa tietoa ja käytännön vinkkejä talousosaamisen tueksi.

Taloudesta puhuminen voi kuulostaa puuduttavan tylsältä, minkä takia Poikien Puhelin lähestyy aihetta nuorille mielenkiintoisella ja samaistuttavalla tavalla. Animaatioiden arkiset tilanteet, joista 15-vuotias päähenkilö sekä tämän jo täysi-ikäinen isoveli itsensä löytävät, voisivat tapahtua miltei kenelle tahansa. Kun katsoja huomaa, että talouteen liittyvät asiat koskettavat myös häntä, herää mielenkiinto tutkia asiaa tarkemmin. Mitä aikaisemmin nuori saa tietoa talouteen liittyvistä ilmiöistä, sitä todennäköisemmin hän hallitsee myös henkilökohtaisen taloutensa.

HUOM! Syksyllä 2021 julkaistu 13-18-vuotiaille suunnattu Massimaisteri-verkkokurssi ei ole toistaiseksi saatavana.

Koko Taloustaidot-animaatiosarja Poikien Puhelimen YouTubessa

Koko 25-osainen Taloustaidot-animaatiosarja on julkaistu Poikien Puhelimen YouTube-kanavalla. Animaatiosarjan videot on pyritty pitämään pituudeltaan lyhyinä ja sisällöltään tiiviinä, jotta katsoja jaksaa keskittyä niihin aina alusta loppuun saakka. Jokaisen videon oheen on laadittu aiheeseen syventyvä teksti. Sarjassa pureudutaan rahan ansaitsemiseen, kuluttamiseen, säästämiseen ja velkaantumiseen. Animaatiot muodostavat yhtenäisen tarinan, mutta toimivat myös yksittäin katsottuina. Myöskään huumoria ei ole unohdettu, vaan aiheesta huolimatta tunnelma videoissa pysyy keveänä.

Videosarjan 25 animaatiota löytyvät Poikien Puhelimen YouTube-kanavalta sekä Hyvä kysymys.fi-palvelusta. Alta löydät linkit kaikkiin animaatiosarjan videoihin.

Miks pitää tehdä töitä?

Voiko alaikäinen tehdä töitä?

Miten löytää kesätyöpaikka?

Minkälainen on hyvä työhakemus?

Miten toimia työhaastattelussa?

Duunipaikan pelisäännöt?

Miksi veroja pitää maksaa?

Miten rahat saa riittämään?

Pitääkö tarkastusmaksu maksaa?

Näkymätön raha?

Miten mainonnalla vaikutetaan?

Miten tehdä ostopäätös?

Vinkkejä säästämiseen?

Kannattaako kaverille lainata rahaa?

Lainarahan riskit?

Miten velkaantuminen tapahtuu?

Miten perintä etenee?

Rahapelaamisen varjopuolet?

Mitä ulosotto tarkoittaa?

Mistä apua velkaantumiseen?

Mitä voi tehdä ilman rahaa?

Kannattaako sijoittaminen?

Mitä on kestävä kuluttaminen?

Voiko virheitä oppia?

Animaatiot soveltuvat mainiosti opetuskäyttöön ala- ja yläkouluissa. Mikäli sinulla herää kysymyksiä videosarjaan liittyen, ole rohkeasti yhteydessä Poikien Puhelimeen.

Osuuskunta Tradekan tekemä lahjoitus on mahdollistanut Poikien Puhelimen talousosaamista edistävän työn vuosina 2020 ja 2021.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Poikien Puhelimen Sällivisa

Sällivisa - visailu ulkonäköön ja kehoon liittyvistä odotuksista ja oletuksista.

Nuorten tukeminen chatissa – neuvoja ja työkaluja haastaviin tilanteisiin

Kurssista saat tietoa, miten toimia haastavissa nuoren kanssa käydyissä chat-keskustelutilanteissa. Lisäksi saat työkaluja auttamistyössä...

Q&A: Miten toimia, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän?

Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän. Videolla keskitytään...