Siirry sisältöön

Artikkelit

Artikkelit ovat kirjoitettuja tekstisisältöjä, jotka järjestöjen asiantuntijat ovat tuottaneet. Artikkeleita voi seuloa kohderyhmän tai aihealueen mukaan.

imetys makuulla

Hyvä imuote ja imetysasento

Rinnanpäiden aristus on imetyksen ensipäivinä varsin tavallista. Normaalia aristus on silloin, kun imetys ei satu ensimmäisen kymmenen sekunnin jälkeen. Mikäli imetys tekee kipeää vielä aloituksenkin jälkeen, pitää imetysasento ja vauvan imemisote tarkistaa....
Tuottanut Väestöliitto
potta ja wc-paperi

Milloin potalle?

Lapsen kuivaksi oppiminen on varsin yksilöllinen prosessi ja tarkkoja aikoja ei voida sanoa, milloin kukakin lapsi ilman vaippoja pärjää.
Tuottanut Väestöliitto
vauvan kynsien leikkaus

Vauvan kynsien leikkaaminen

Vauvan kynnet suositellaan leikattavaksi aikaisintaan kahden viikon iässä, koska kynsivallit ovat herkät tulehtumaan. Lisäksi voi olla vaikea erottaa kynnen ja kynsivallin rajaa aivan vastasyntyneeltä. Kuitenkin vastasyntyneelläkin saattaa olla pitkät ja...
Tuottanut Väestöliitto
Kavereiden kanssa seksistä saa puhua. On kuitenkin hyvä muistaa kunnioittaa mahdollisen seksikumppanin rajoja ja yksityisyyttä, eikä jakaa sellaisia yksityiskohtia seksistä, joita ei ole tarkoitettu muiden korville kuin seksikumppaneille itselleen.
Tuottanut Väestöliitto
Seksuaalisuus ja seksi niin raskauden aikana kuin synnytyksen jälkeen voivat herättää kysymyksiä. Esiin voi nousta myös haasteita. Raskaus ja vauvan syntymä vaikuttavat elämään suuresti. Uudessa tilanteessa on hyvä oppia puhumaan sen herättämistä...
Tuottanut Väestöliitto
Poikaoletettu henkilö ottaa selfien itsestään. Puhelimen näytöltä näkyy hänen kuvansa. Hän hymyilee. Kuva on muokattu Mun valinta -kampanjan kehyksillä, ja keskellä alareunassa on Mun valinta -kampanjan logo.
Some tarjoaa mahdollisuuksia seksuaalisuuden ilmaisulle sekä seksistä puhumiselle. Kääntöpuolena somesta voi ottaa paineita oman seksuaalisuuden ja ulkonäön, seksielämän tai seksuaalisten mieltymysten suhteen.
Tuottanut Väestöliitto
Lapset ja aikuiset metsäretkellä.
Oletko perheesi ainoa vanhempi? Haluaisitko kuulla, miten muut yksin- ja yhteishuoltajat kokevat elämäntilanteensa ja saada vastakaikua arjen kysymyksissä?
Tuottanut Pienperheyhdistys ry
isä ja teini-ikäinen poika juttelevat
Jokainen saa itse päättää, minkä verran ja kenelle haluaa omasta seksuaalisuudestaan kertoa. Tämä pätee myös vanhempiin, eli et ole velvollinen kertomaan heille seksuaalisuuteesi tai seksielämääsi liittyviä asioita, jos et koe sitä turvalliseksi tai et...
Tuottanut Väestöliitto
Nuori ruskea miesoletettu katsoo toista nuorta ruskeaa miesoletettua.
Päätös kertoa seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvistä pohdinnoistasi on sinun. Seksuaalisen suuntautumisen pohdinnoista voi kertoa harkitusti itse valitsemilleen henkilöille silloin, kun se tuntuu itselle hyvältä ajatukselta ja ennen kaikkea turvalliselta.
Tuottanut Väestöliitto

Imetyksen etuja

Imetys on luonnollinen tapa ruokkia vauvaa ja suurin osa odottajista onkin halukkaita ja motivoituneita imettämään vauvaansa. Täysimetystä suositellaan kuuden kuukauden ikään saakka, jonka jälkeen vauva tarvitsee rintamaidon lisäksi muutakin ruokaa.
Tuottanut Väestöliitto
Lataa lisää