Siirry sisältöön

Mun valinta 2022

08.02.2022 klo 15:15 - Tuottanut Väestöliitto
Väestöliiton vuosittainen Mun valinta -kampanja tukee 13–19-vuotiaita nuoria omien ja toisen rajojen tunnistamisessa sekä niistä kommunikoimisessa. Tänä vuonna teemana on seksuaalinen häirintä, siihen puuttuminen ja vuorovaikutustaitojen oppiminen. Kampanja järjestetään viikolla 20 eli 16.-20.5.2022.

Mun valinta -kampanjasivu

Tältä sivulta löydät kampanjan materiaalit sekä aikataulun somessa kampanjaviikolla. Kaikkia materiaaleja saa vapaasti käyttää osana opetusta. Muut Nuorten Väestöliiton artikkelit seksuaalisuudesta, seksistä, murrosiästä ja ihmisuhteista löydät täältä.

Kampanja on suunniteltu niin seksuaalikasvatuksellisten tavoitteiden kuin nuorten toiveiden pohjalta. Toteutimme kampanjaan liittyvän kyselyn nuorille keväällä 2022. Kyselyllä pyrimme kartoittamaan nuorten toiveita kampanjan sisältöjen suhteen. Kyselyyn vastasi 367 nuorta. Kirjoitamme kyselyn tuloksista sekä Mun valinta -kampanjasta Väestöliiton blogissa, jonka pääset lukemaan täältä.

Kampanjan materiaalit

Kampanjaviikko järjestettiin somessa viikolla 20. Postaukset löytyvät Nuorten Väestöliiton Instagramista @nuortenvaestoliitto sekä Väestöliiton TikTokista @vaestoliitto. Kurkkaa alta kampanjan materiaalit!

Seksuaalinen häirintä ja seksuaaliväkivalta

Omat rajat

Tiistaina TikTok-livessä mukana Sua varten somessa -hanke. Tule kuulolle klo 18 @vaestoliitto

Toisen ihmisen rajat

Keskiviikkona TikTok-livessä mukana Nuorten Exit. Tule kuulolle klo 16 @vaestoliitto

Turvallisemmat tilat

Apua ja tukea

Anna palautetta kampanjasta!

Arvostamme ajatuksiasi kampanjasivun sisällöstä. Voit myös jakaa toiveesi tulevien Mun valinta -kampanjoiden suhteen. Anna palautetta täällä!

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä tehdä, kun seksitauti pelottaa valtavasti?

Seksitautitartunnan pelko on tavallinen tunne tilanteissa, joissa kondomi tai suuseksisuoja on jäänyt käyttämättä. Jos pelko vaikuttaa...

Miksi murehdin seksuaalisuudesta?

Murehtiminen on jonkinlaisen pulman jatkuvaa pyörittelyä mielessä, vaikka sitä ei voisi murehtimalla ratkaista. Siihen liittyy hankalia tunteita...

Miten murehtimisen kierteen voi katkaista?

Kun murehtiminen vie aikaasi valtavasti, kannattaa harjoitella murehtimisen kierteen katkaisemista. Huomion tuomisesta aisteihin ja tietoisen...