Siirry sisältöön

Tunnista seksuaaliväkivallan käsitteet! -nettitesti nuorille

Julkaistu 14.04.2022 - Tuottanut Väestöliitto
Tunnista seksuaaliväkivallan käsitteet! -nettitesti on suunnattu 13-19-vuotialle nuorille. Se auttaa nuoria tunnistamaan ja nimeämään seksuaaliväkivallan eri muotoja.

Tunnista käsitteet

Seksuaaliväkivallasta puhutaan paljon yhteiskunnassamme. On tärkeää oppia tunnistamaan, mitä kaikkea seksuaaliväkivalta voi olla, ja mitä erilaiset seksuaaliseen häirintään tai seksuaaliväkivaltaan liittyvät käsitteet tarkoittavat.

Testi koostuu kymmenestä kysymyksestä, joista kuhunkin tarjotaan kolme vastausvaihtoehtoa. Voit saada valitsemastasi vastauksesta kaksi pistettä, yhden pisteen tai nolla pistettä. Tulokset auttavat sinua pohtimaan, kuinka hyvin tunnet käsitteet.

Testi voi herättää hankalia tunteita tai muistoja. Olet lämpimästi tervetullut seksuaalineuvontachattiin juttelemaan ajatuksistasi. Älä jää pohdintojen kanssa yksin! Myös Nuorten Exit tarjoaa matalan kynnyksen verkkoneuvontaa näiden teemojen pohtimiseen. Sua varten somessa -palvelu tukee sinua netissä tapahtuvissa seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kysymyksissä ja pohdinnoissa.

Kasvokkaista tukea voit saada esimerkiksi kouluterveydenhoitajalta tai terveydenhuollosta sekä Tyttöjen ja Poikien Taloilta/Tuvilta.

Testiä voi käyttää osana opetusta

Testi soveltuu hyvin myös osaksi koulujen seksuaalikasvatusta. Mikäli käytät testiä opetuksessa, on syytä käydä nuorten kanssa läpi erilaisia tahoja, joihin nuori voi olla yhteydessä, mikäli aihe herättää hänessä ikäviä tunteita tai muistoja.

Täältä näet, mitä tehdä, jos on kohdannut seksuaalista häirintää.

Täältä näet, miten toimia, jos on kohdannut seksuaaliväkivaltaa.

 

 

Testin kysymykset

  • 1. Mitä tarkoittaa seksuaalinen häirintä?
  • 2. Mitä tarkoittaa seksuaalinen ahdistelu?
  • 3. Mitä tarkoittaa suostumus seksuaalisiin tekoihin?
  • 4. Mitä tarkoittaa sextortion?
  • 5. Mitä tarkoittaa raiskaus?
  • 6. Mitä tarkoittaa suojaikäraja?
  • 7. Mitä tarkoittaa sukupuoleen perustuva häirintä?
  • 8. Mitä tarkoittaa grooming?
  • 9. Mitä tarkoittaa kostoporno?
  • 10. Mitä tarkoittaa seksuaaliväkivalta?
Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat 13–28 -vuotiaille

Chatissa voit keskustella kirjoittaen koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua askarruttavista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 29-vuotiaille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 29-vuotiaille aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua...