Siirry sisältöön
Kun kaikki ei menekään kivasti, vaan viestittelyyn tulee epämiellyttäviä piirteitä - se ei ole henkilökohtaista!

Ghosting – kiinnostuksen kohde katoaa kuin haamu

Ghosting tarkoittaa, että joku lopettaa yhteydenpidon ilman selitystä tai varoitusta. Yleensä tämä tapahtuu kun kaksi ihmistä tapailee toisiaan tai on aloittanut suhteen. Yhtäkkiä toinen henkilö ei vastaa viesteihin, puheluihin tai yhteydenottoihin millään tavalla, eikä anna mitään selitystä tai perustetta lopettamiselle.

Love bombing  – rakkaudella pommittaminen

Love bombing merkitsee huomiolla pommittamista manipuloinnin vuoksi. Joku voi yrittää houkutella toisen jatkuvaan tekstailuun tai tapaamisten odottamiseen huomionosoituksilla, kauniilla sanoilla ja jopa rakkaudentunnustuksilla – ilman aitoa tarkoitusta! Love bombingin tarkoituksena on saada toinen kiinnostumaan ja sitoutumaan nopeasti suhteeseen ennen tutustumista, joskus vain rakkauspommittajan egon vahvistamiseksi.

Häirintä deittiäpissä

Häirintä deittiäpissä tarkoittaa ei-toivottua viestittelyä, joka aiheuttaa ahdistusta tai turvattomuutta vastaanottajassa.  Ahdistavaa on liiallinen viestien määrä, tapaamispyynnöt vaikka toinen ei vastaa, epäasialliset kommentit, kuvat ja intiimien kuvien pyytäminen. Turvattomuutta aiheuttaa puolestaan seuraaminen tai yhteydenotot, vaikka toinen on ilmaissut ettei ole kiinnostunut jatkamaan viestittelyä.

Tunteilla leikittely

Tunteilla leikittely tarkoittaa tarkoituksellista käyttäytymistä, joka sekoittaa tunteita tai antaa ristiriitaisia viestejä. Viestien saaja ei tiedä, mikä on totta ja mikä ei. Ristiriitaisten viestien saaja hämmentyy, turhautuu  ja loukkaantuu. Tunteita on helppoa herätellä viestittelyllä, ja ihmisellä on taipumus uskoa kirjoitettuun tekstiin vaikka teot kertoisivat muuta  – älä anna leikitellä tunteillasi!

Negging – itsetunnon musertaminen negatiivisilla kommenteilla

Itsetunnon musertaminen tarkoittaa toisen henkilön itseluottamuksen tarkoituksellista heikentämistä. Tämä voi tapahtua esimerkiksi kritisoinnin, nöyryyttämisen tai henkisen väkivallan kautta. Tällainen käyttäytyminen on haitallista ja voi johtaa siihen, että viestien saaja tuntee itsensä arvottomaksi, masentuneeksi ja ahdistuneeksi.

Breadgrumbing – epäaitojen tunteiden murustaminen

Hannu ja Kerttu – sadussa lapset houkutellaan vaaraan leivän murusilla, joita heidän reittinsä varrelta löytyy. Tästä tulee  termi murustaminen.  Myös deittailussa ihmistä voidaan houkutella tunteiden murusilla haluttuun suuntaan ilman, että tarkoitusperät ovat aidot tai edes hyvää tarkoittavat. Jos esimerkiksi haluat lopettaa jonkun kanssa viestittelyn tai tapailun, koska hän ei tunnu olevan tosissaan, mutta häneltä tulee silloin tällöin “rakkauden murusia” tekstin muodossa – ole tarkkana! Sanojen ja tekojen tulisi kertoa samaa viestiä.

 

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Deittailukurssi

Nettideittailu voi alkaa, kun joku pitää kuvastasi, profiilistasi ja kirjoittelustasi. Kirjoittelu johtaa tapaamiseen tai sitten ei. Voit tavata...

Älä jätä parisuhdetta lasten jalkoihin

Kun perheeseen tulee lapsia, moni asia muuttuu ja aikaa läheisyyteen voi olla vaikea löytää. Läheisyys tarvitsee sopivat, rauhalliset olosuhteet,...

Mietitkö, millaista seksin kuuluu olla?

Ihmisen seksuaalisuus ja siten myös läheisyys parisuhteessa muuttuvat läpi elämän. Joskus muutoksiin sopeutumista vaikeuttavat kumppaneiden...