Siirry sisältöön
Entä jos hän ei lähdekään kanssani deitille?

Nettideittailussa ei vielä ole kovin vakiintuneita käyttäytymissääntöjä. Kohtele toisia siten, kuin haluaisit toisten kohtelevan sinua.

Deittailukokemukset voivat vaikuttaa ihmiseen monin tavoin, mutta jokainen kokemus voi auttaa ihmistä oppimaan lisää itsestään ja siitä, millaista kumppania hän etsii. On tärkeää käsitellä hyvät ja huonot kokemukset rakentavasti ja käyttää niitä oppimisen ja kasvun mahdollisuutena. On OK tuntea surua ja pettymystä jos ihastuksesi ei lähdekään kanssasi treffeille, mutta älä ota torjuntaa henkilökohtaisesti. Se ei välttämättä johdu sinusta, vaan vaikkapa henkilön omista peloista ja epävarmuuksista.

Torjutuksi tuleminen ei tarkoita sitä, että sinä olet huono tai epäonnistunut. Muista omat vahvuutesi ja arvosi ja käytä niitä vahvistamaan itsetuntoasi.

Jokainen kohtaaminen on uusi mahdollisuus. Muista, että jatkuva yritys on tärkeää. Älä anna torjutuksi tulemisen estää sinua yrittämästä uudelleen. Jatka tutustumista uusiin ihmisiin ja ota riskejä. Mitä enemmän kohtaat uusia ihmisiä, sitä todennäköisempää on, että löydät seurustelukumppanin.

Vietä aikaa kavereiden ja perheesi kanssa, osallistu harrastuksiin ja tapahtumiin, ja pyri rakentamaan uusia ihmissuhteita. Kun huolehdit itsestäsi, se auttaa sinua tuntemaan olosi hyvinvoivaksi ja energiseksi.

 

Testit
Tehtävät

Itsetuntoa vahvistava harjoitus deittailijalle

Deittailu voi olla vauhdikasta. Uusia kohtaamisia tulee eteen, vaikka olisit jo valmis seurusteluun. Ethän anna tilanteen lannistaa sinua tai uskoa itseesi. Olet jollekin juuri se oikea, mutta te kaksi ette ole vielä kohdanneet! Alla kuusiosainen itsetuntoa vahvistava harjoitus deittailijalle.

Miten omaa ajatteluaan voi kehittää positiiviseen suuntaan?

Tee positiivinen itsearviointi.  Aloita harjoitus kirjoittamalla ylös omat vahvuutesi, kiinnostuksen kohteesi, saavutuksesi ja ainutlaatuiset ominaisuutesi. Ole objektiivinen ja armollinen itseäsi kohtaan. Tämä auttaa sinua näkemään itsesi positiivisessa valossa ja tunnistamaan, miksi sinä olet jollekin se kaikkein kiinnostavin ihminen!

Voimaa menneistä onnistumisista

Tarkastele menneitä onnistumisia. Mieti aiempia tilanteita, joissa olet onnistunut luomaan yhteyden toisiin ihmisiin tai saavuttanut jotain deittailuun liittyvää. Voit pohtia esimerkiksi positiivisia deittailukokemuksia, hyviä keskusteluja tai ihmissuhteita, joissa olet tuntenut olevasi arvostettu ja hyväksytty.

Irti negatiivisesta ajatuskehästä!

Haasta negatiiviset ajatuksesi. Kirjaa ylös kaikki negatiiviset ajatukset, jotka liittyvät siihen, miksi sinun on vaikea joskus uskoa mahdollisuuksiisi löytää kumppani. Käy läpi nämä ajatukset ja kyseenalaista ne. Etsi vasta-argumentteja ja todisteita, jotka osoittavat, että negatiiviset ajatukset itsestäsi eivät pidä paikkaansa.

Kerää rohkeutesi ja etene pienin askelin

Ota pieniä askelia kohti tavoitettasi. Aseta itsellesi pieniä ja konkreettisia tavoitteita, jotka auttavat sinua pääsemään lähemmäs kumppanin löytämistä. Tavoitteet voivat olla esimerkiksi päivittäisten sosiaalisten tilanteiden hakemista, uusien ihmisten tapaamista tai deittailusovellusten käyttämistä. Pidä nämä tavoitteet realistisina ja saavutettavina.

Kerro muillekin, mitä haluat löytää

Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka tukevat sinua ja haluavat toiveidesi toteutuvan. Pyydä kavereita ja perheenjäseniä tukemaan sinua tässä harjoituksessa. Kerro heille, mitä etsit ja toivot, ja pyydä heitä rohkaisemaan ja tukemaan sinua matkallasi. Voit myös harkita ihmissuhteiden ammattilaisen, kuten psykologin tai psykoterapeutin avun hakemista, joka voi tarjota sinulle tukea ja ohjausta. Huomaa Väestöliiton maksuttomat palvelut nuorille aikuisille osoitteessa https://www.hyvakysymys.fi/paivystyschatti/parisuhdeongelmat/

Kärsivällisyyttä!

Ole kärsivällinen: Muista, että deittailu voi vaatia aikaa ja vaivaa. Älä anna pettymysten tai epäonnistumisten lannistaa sinua. Jatka harjoittelua ja pysy avoimena uusille mahdollisuuksille.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...

Häpeä ja rakkaus parisuhteessa

Häpeä syntyy, kun yhteys katkeaa: kun ihminen lähestyy toista, mutta toinen kääntää pään pois. Kun tätä tapahtuu merkittävissä...

Pitkäaikainen puoliso – se läheisin, mutta välillä niin ärsyttävä tyyppi!

Tuntuuko pitkä parisuhteesi enemmän rasittavan sinua kuin antavan voimaa? Puolisosi ei tunnu mielenkiintoiselta tyypiltä vaan lähinnä...