Siirry sisältöön
Ai niin, piti kertoa, että...

 

Avoin ja rehellinen keskustelu auttaa luomaan terveen ja vakaan seurustelun. Tässä on muutamia vinkkejä avoimen keskustelun käymiseen deittikumppanin kanssa:

Valmistaudu keskusteluun: Mieti etukäteen, mitä haluat keskustella deittikumppanisi kanssa. Ole valmis kertomaan omista tunteistasi, ajatuksistasi ja tarpeistasi. Tärkeää on myös kuunnella deittikumppanisi ajatuksia ja mielipiteitä.

Valitse oikea hetki: Valitse keskustelulle sopiva hetki, jolloin molemmat ovat vapaita ja keskittyneitä. Vältä keskustelua esimerkiksi kiireen, stressin tai ärsyyntymisen hetkellä.

Ole rehellinen: Kerro avoimesti ja rehellisesti omista tunteistasi ja ajatuksistasi. Ole kuitenkin kohtelias ja huomioi myös deittikumppanisi tuntemukset. Vältä syyttelyä ja hyökkäävää kieltä.

Kuuntele aktiivisesti: Kuuntele tarkasti deittikumppanisi ajatuksia ja tuntemuksia. Osoita kiinnostusta ja ymmärrystä hänen näkökulmastaan. Toista hänen sanomisiaan omilla sanoillasi varmistaaksesi, että olet ymmärtänyt hänen ajatuksensa oikein.

Pysy rauhallisena: Vaikka keskustelu voi olla vaikea tai herättää tunteita, yritä pysyä rauhallisena ja vältä loukkaantumista tai vihaisia reaktioita. Pidä mielessä, että avoin keskustelu auttaa löytämään ratkaisuja ja vahvistaa suhdetta pitkällä aikavälillä.

Yhteenvetona,  vaikka puhuminen on joskus vaikeaa, ja puhuminen vaatii rohkeutta ja valmistautumista, se on silti tosi tärkeää läheisen seurustelusuhteen luomiseksi ja suhteen lujittamiseksi!

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...

Häpeä ja rakkaus parisuhteessa

Häpeä syntyy, kun yhteys katkeaa: kun ihminen lähestyy toista, mutta toinen kääntää pään pois. Kun tätä tapahtuu merkittävissä...

Pitkäaikainen puoliso – se läheisin, mutta välillä niin ärsyttävä tyyppi!

Tuntuuko pitkä parisuhteesi enemmän rasittavan sinua kuin antavan voimaa? Puolisosi ei tunnu mielenkiintoiselta tyypiltä vaan lähinnä...