Siirry sisältöön
Joillekin ulkonäkö on tärkeää, kun taas toisille tärkeämpiä ovat yhteiset arvot ja harrastukset. Tärkeintä on löytää henkilö, jonka kanssa tunnet yhteyttä, ja jaat tavoitteita ja unelmia. Jos sinulla on tiukat kriteerit, täytäthän myös itse tiukat kriteerisi?

Useimpien unelmakumppani on luotettava, mukava, avoin, älykäs ja hauska.  Mutta näiden lisäksi teidän kahden tulisi sopia toisillenne ja arvostaa toisianne.  Seurustelusuhde syntyy halusta sitoutua, mutta myös taidosta pitää yllä arvokasta suhdetta.

Unelmasuhteen ei pitäisi olla hankala, vaan sen tulisi tehdä sinut onnelliseksi ja tyytyväiseksi. Mikään suhde ei ole täydellinen koko aikaa, mutta avoimella juttelulla unelmasuhteessa päästään ongelmista yli. Yhteisymmärrys lisääntyy kun väärinkäsitykset selvitetään.  Kaikesta ei voida aina olla samaa mieltä – sitä se on, se parisuhde ja seurustelu!

Kun suhde toimii, erilaisuus ei ole ongelma. Kun kumpikin hyväksyy edes suurimmaksi osaksi toistensa vahvuudet ja heikkoudet, he tulevat pariksi joka ei yritä muuttaa toisiaan.  Sen sijaan kaksi erilaista ihmistä voi löytää tekemistä ja keskustelemista asioista, jotka heitä yhdistävät. Siksi se yhteinen aika on niin tärkeää. Kun kumpikin kuuntelee toisiaan ja arvostaa toisiaan, molemmilla on tunne, että yhdessäoloon voi luottaa. Suhteen eteen nähdään vaivaa ja riidat sovitaan.

Lue lisää siitä, miten erilaisuus voi toimia suhteen hyväksi:

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Keskustelutukea nuorille aikuisille

Ongelmia suhteessa, deittailussa tai parinetsinnässä? Keskustelutukea Väestöliitosta kokeneelta asiantuntijalta.

Keskustelutukea nuorille aikuisille

Ongelmia suhteessa, deittailussa tai parinetsinnässä? Keskustelutukea Väestöliitosta kokeneelta asiantuntijalta.

Luuletko tuntevasi puolisosi kuin omat taskusi? Saatatkin yllättyä

Monesti luulemme tietävämme pitkäaikaisesta kumppanistamme kaiken. Onko niin oikeasti? Pitkässäkin parisuhteessa voit yllättyä.