Siirry sisältöön
Minä olen arvokas!

Joskus deittailu käy raskaaksi, kun kukaan tapaamistasi tyypeistä ei tunnu oikealta. Älä lannistu, vaan anna itsetuntosi vahvistua kaikissa uusissa kohtaamisissa.

Itsetunnon vahvistaminen alkaa itsen hyväksymisestä. Ymmärrä omat vahvuutesi ja heikkoutesi, tavoitteesi ja unelmasi. Tämä auttaa sinua kehittämään itsetuntemusta ja tunnistamaan omat arvosi.

Ole itsellesi armollinen ja hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Vältä vertailua – ihan jokaisella on heikkoutensa vaikka se ei siltä näyttäisi!

Puhu itsestäsi myönteisesti. Älä anna itsesi vajota negatiivisiin ajatuksiin ja kriittisyyteen itsestäsi. Voit rohkaista itseäsi niinkuin rohkaisisit kaveriasi!

Voit löytää motivaatiota kiinnostuksesi kohteista ja sinulle merkityksellisistä asioista. Olet silloin vähemmän riippuvainen muiden hyväksynnästä. Varo liikaa miellyttämistä!

Kehitä itseluottamustasi tekemällä asioita, jotka haastavat sinua ja joissa voit kehittyä. Uskalla ottaa riskejä ja hyväksy, että kaikessa et ehkä heti onnistu, mutta kaikesta voit oppia!

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Deittailukurssi

Nettideittailu voi alkaa, kun joku pitää kuvastasi, profiilistasi ja kirjoittelustasi. Kirjoittelu johtaa tapaamiseen tai sitten ei. Voit tavata...

Älä jätä parisuhdetta lasten jalkoihin

Kun perheeseen tulee lapsia, moni asia muuttuu ja aikaa läheisyyteen voi olla vaikea löytää. Läheisyys tarvitsee sopivat, rauhalliset olosuhteet,...

Mietitkö, millaista seksin kuuluu olla?

Ihmisen seksuaalisuus ja siten myös läheisyys parisuhteessa muuttuvat läpi elämän. Joskus muutoksiin sopeutumista vaikeuttavat kumppaneiden...