Siirry sisältöön
Minä olen arvokas!

Joskus deittailu käy raskaaksi, kun kukaan tapaamistasi tyypeistä ei tunnu oikealta. Älä lannistu, vaan anna itsetuntosi vahvistua kaikissa uusissa kohtaamisissa.

Itsetunnon vahvistaminen alkaa itsen hyväksymisestä. Ymmärrä omat vahvuutesi ja heikkoutesi, tavoitteesi ja unelmasi. Tämä auttaa sinua kehittämään itsetuntemusta ja tunnistamaan omat arvosi.

Ole itsellesi armollinen ja hyväksy itsesi sellaisena kuin olet. Vältä vertailua – ihan jokaisella on heikkoutensa vaikka se ei siltä näyttäisi!

Puhu itsestäsi myönteisesti. Älä anna itsesi vajota negatiivisiin ajatuksiin ja kriittisyyteen itsestäsi. Voit rohkaista itseäsi niinkuin rohkaisisit kaveriasi!

Voit löytää motivaatiota kiinnostuksesi kohteista ja sinulle merkityksellisistä asioista. Olet silloin vähemmän riippuvainen muiden hyväksynnästä. Varo liikaa miellyttämistä!

Kehitä itseluottamustasi tekemällä asioita, jotka haastavat sinua ja joissa voit kehittyä. Uskalla ottaa riskejä ja hyväksy, että kaikessa et ehkä heti onnistu, mutta kaikesta voit oppia!

Tehtävät

Harjoitus positiivisuuden ylläpitämiseksi pitkässä parinetsinnässä

Sinkkuus on täysin ok, ja monet sinkut ovat elämäänsä hyvin tyytyvisiä. Jos kuitenkin olet pitkään etsinyt kumppania, tässä harjoituksia positiivisuuden ylläpitämiseksi. Parin löytäminen on niin usein kiinni sattumasta, että et voi syyttää itseäsi. Tulee aika, että sattuma osuu kohdalle!

Älä anna itsesi ajatella negatiivisesti itsestäsi

Pitkään sinkkuna oleminen voi olla haastavaa, mutta on olemassa joitakin tapoja ylläpitää positiivista asennetta tällaisessa tilanteessa. Harjoita itsemyötätuntoa.  Ole lempeä ja armollinen itsellesi. Muista arvostaa itseäsi ja muistuttaa itseäsi positiivisista ominaisuuksistasi ja saavutuksistasi. Hyväksy, että jokaisella on erilaiset elämänvaiheet. Joskus sinkkuus on tilapäistä ja toisinaan se kestää kauemmin, varsinkin jos et aktiivisesti anna toiselle mahdollisuutta löytää sinua!

 

Sinkkuus antaa mahdollisuuden keskittyä omaan kasvuun ja kehittymiseen

Hyödynnä sinkkuaikaasi henkilökohtaiseen kehittymiseesi. Voit nyt todella tutkia, mitä haluaisit tehdä, opiskella tai harrastaa. Keskity omien taipumustesi, kiinnostuksen kohteidesi ja tavoitteidesi syventämiseen. Ihminen, jolla on rakas harrastus tai kiinnostuksen kohde, vetää muita ihmisiä puoleensa innostuksellaan.  Innostuminen sinulle tärkeistä asioista auttaa sinua löytämään merkitystä ja positiivisuutta.

Pidä kiinni hyvistä kavereista

Ympäröi itsesi positiivisilla ihmisillä, jotka tukevat sinua. Vietä aikaa ystävien, perheen ja niiden läheisten ihmisten kanssa, jotka välittävät sinusta ja kannustavat sinua. Tämä voi auttaa ylläpitämään positiivista mielialaa ja antaa sinulle tukea vaikeina hetkinä. Onko joku elämässäsi varsinainen ankeuttaja?  Välimatka häneen voisi olla hyvä ajatus!

Onnellisuus – ja kiitollisuusharjoitus

Listaa mielessäsi asioita, joista voit olla onnellinen. Ne voivat olla läheisiisi liittyviä asioita, tai opiskeluun tai työhön. Voit olla onnellinen vaikkapa hyvistä ystävistä, lapsuudenperheestä  tai rakkaasta lemmikistä.

Kiinnitä huomiota myös pieniin asioihin, joista voit olla kiitollinen elämässäsi. Pidä päiväkirjaa tai kirjoita säännöllisesti muistiin asioita, joista olet kiitollinen. Tämä harjoitus auttaa sinua keskittymään positiivisiin puoliin ja lisää kiitollisuuden tunnetta elämässäsi.

Pidä itsestäsi hyvää huolta

Sijoita aikaa ja energiaa itseesi ja hyvinvointiisi. Muista liikunta, syö terveellisesti, huolehdi terveydestä ja nuku riittävästi. Anna itsellesi aikaa rentoutua ja nauttia mielihyvää tuottavista aktiviteeteista, kuten lukemisesta tai äänikirjoista, luonnossa liikkumisesta tai harrastamisesta.

Tee enemmän ja erilaisia asioita

Ole avoin uusille mahdollisuuksille.  Astu mukavuusalueesi ulkopuolelle ja ota riskejä. Kokeile uusia aktiviteetteja, tapaa uusia ihmisiä ja laajenna sosiaalista verkostoasi. Ole avoin uusille kokemuksille ja mahdollisuuksille, sillä positiiviset asiat voivat tapahtua yllättävissä tilanteissa.

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Keskusteluapua nuorille aikuisille suhteisiin ja deittailuun

Asiantuntija tukee sinua, alle 29-vuotias, suhteiden pyörteissä

NEPU- Tukea neurokirjon uusperheiden haasteisiin

Neurokirjo tuo parisuhteeseen hyvää, mutta myös eritasoisia haasteita. Neurokirjon piirteet ovat yksilöllisiä, mutta tiedon, yhteisten ja omien...

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...