Siirry sisältöön

Deittailukurssi

Julkaistu 15.05.2023 - Tuottanut Heli Vaaranen , Psykoterapeutti , Väestöliitto
Nettideittailu voi alkaa, kun joku pitää kuvastasi, profiilistasi ja kirjoittelustasi. Kirjoittelu johtaa tapaamiseen tai sitten ei. Voit tavata lukemattomia ihmisiä skrollamalla! Joskus suhteet loppuvat ennenkuin ehtivät kunnolla alkaakaan. Toisen ajatuksista on vaikea ottaa selkoa. Deittailukurssilla kuvaamme, mitä nettideittailu pitää sisällään. Miten voi suojella omia tunteitaan? Miten kiinnostus pidetään yllä? Tutustu myös kurssin tehtäviin ja harjoituksiin!
Tehtävät

Jos sinulla on deittiuupumus, toimi näin

Deittiuupumus on tila, jossa tunnet uupumusta, turhautumista ja masennusta deittailuprosessin seurauksena. Se voi johtua jatkuvasta pettymysten kokemisesta, toistuvista epäonnistumisista tai pitkittyneestä yksinäisyyden tunteesta deittailun aikana.

Uuden pettymyksen pelko aiheuttaa deittiuupumusta

Deittailu on raskasta, erityisesti jos se jatkuu pitkään ilman toivottua tulosta. Voit kokea motivaation puutetta, väsymystä ja turhautumista. Itseluottamus heikkenee ja negatiiviset tunteet valtaavat alaa. Saatat alkaa puhua kyynisesti deittailusta ja kumppanin löytämisen mahdollisuuksista.

Muita dettiuupumuksen oireita ovat lisääntynyt stressi ja ahdistus deittailuun liittyen.  Pitkään jatkuneet pettymykset voivat aiheuttaa vaikeutta luottaa toisiin ihmisiin, ja vaikeutta antaa mahdollisuus uusille suhteille. Suuri osa deittiuupumuksesta on uuden pettymyksen pelkoa.

Mitä tehdä, kun deittiuupumus iskee?

 

  1. Ota tauko: Jos deittailu tuntuu uuvuttavalta, ota aikaa itsellesi ja anna itsellesi lupa levätä. Fokusoi omiin tarpeisiisi ja tee asioita, jotka tuottavat hyvää oloa.
  2. Arvioi odotuksiasi: Tarkastele omia odotuksiasi ja tavoitteitasi deittailun suhteen. Painostatko itseäsi liikaa tai asetatko liian suuria odotuksia? Pyri olemaan realistinen ja lempeä itsellesi.
  3. Tarkastele deittailustrategiaasi: Voit miettiä, onko deittailustrategiassasi jotain, mitä voit muuttaa tai parantaa. Saatat haluta hakea neuvoja ystäviltä, joilla on positiivisia kokemuksia deittailusta.
  4. Hae tukea: Jaa tunteitasi luotettavien ystävien tai perheenjäsenten kanssa. He voivat tarjota tukea ja ymmärrystä. Voit myös harkita keskusteluterapiaa tukemaan sinua kumppanin etsinnän pohdinnoissa.
Testit

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma-chat alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten vanhemmille ja lasta odottaville

Tule juttelemaan maksutta ja luottamuksellisesti Väestöliiton asiantuntijan kanssa, jos sinulla on vanhemmuuteen, pari- tai perhesuhteisiin tai...

Chat intiimien ihmissuhteiden ja niiden solmimisen tueksi nuorille ja nuorille aikuisille

Ongelmia parisuhteessa tai deittailussa? Väestöliiton asiantuntija tukee sinua, alle 29-vuotias

Chat intiimien ihmissuhteiden ja niiden solmimisen tueksi nuorille ja nuorille aikuisille

Ongelmia parisuhteessa tai deittailussa? Väestöliiton asiantuntija tukee sinua, alle 29-vuotias