Siirry sisältöön
Deittikutsua voi harjoitella vaikka peilin edessä! Sovi ensitapaamiset aina julkiselle paikalle.

Aloitteen tekijä voi olla kumpi vain. Yritä löytää oikea hetki ja paikka pyytää häntä treffeille. Voit esittää treffikutsun kasvokkain, puhelimessa tai netissä. Kerro ihastuksellesi, että olet kiinnostunut ja haluaisit mennä treffeille hänen kanssaan. Ole suora ja rehellinen tunteistasi. Anna hänelle aikaa harkita asiaa ja kysy vaikka näin:

“Hei, haluaisitko lähteä leffaan perjantaina?”

“Haluaisitko lähteä kahville?”

“Olisi kiva tutustua sinuun. Haluatko lähteä kävelylle tai pyöräilemään?”

“Voitaisiinko mennä jonnekin juttelemaan enemmän?”

“Olen ajatellut sinua paljon. Voitaisiinko mennä yhdessä ulos?”

Ehdota selkeä päivämäärä ja aika, jolloin haluaisit tavata hänet. Tämä osoittaa, että olet suunnitellut asian etukäteen ja että olet vakavasti kiinnostunut tapaamisesta hänen kanssaan.
Muista, että se, että joku ei halua mennä treffeille kanssasi, ei tarkoita, että sinussa olisi mitään vikaa. Oli vastaus sitten kyllä tai ei, hyväksy se. Vaikka deittailun aloittaminen voi olla pelottavaa, muista, että et voi koskaan tietää, mitä voi tapahtua, ellet yritä. Ole avoin uusille kokemuksille!

Tehtävät

Harjoitustehtävä ujoille deittailijoille

Tuntemattomien tapaaminen ja kahvittelu ihan uusien ihmisten kanssa voi olla joskus liian jännittävää. Voi olla että sinua hermostuttaa ja ujostuttaa, mutta ujouteenkin auttaa harjoittelu.

Mistä hitunen rohkeutta?

Valitse pieni ja matalan paineen tilanne. Etsi tilanne, jossa voit harjoitella sosiaalisia taitoja ilman suurta painetta tai stressiä. Esimerkiksi voit mennä kahvilaan tai puistoon ja aloittaa lyhyitä keskusteluja muiden ihmisten kanssa. Aloita juttelu kavereidesi kavereiden kanssa.

Älä päästä itseäsi liian helpolla – voit ottaa ensimmäisen askeleen!

Aseta itsellesi pieni ja saavutettava tavoite. Tavoitteesi voi olla esimerkiksi aloittaa keskustelu vähintään kahden tuntemattoman ihmisen kanssa tai esittää kysymys jollekin. Voit myös jutella tuntemattoman kanssa harmittomasta aiheesta – se on pieni ja sinua rohkaiseva teko!

Voit avata keskusteluja ja hymyillä kivoille ihmisille

Käytä keskustelun avaamiseen avoimia kysymyksiä, jotka edistävät keskustelun jatkumista. Esimerkiksi “Mitä mieltä olit luennosta?” tai “Miten pitkiä päiviä olet täällä töissä?” Tällaiset kysymykset kannustavat toista osapuolta avaamaan itseään enemmän.

Opettele hyväksi kuuntelijaksi

Kuuntele aktiivisesti, kun joku kiinnostuksesi kohde juttelee kaveriporukassa.  Keskity kuuntelemaan häntä ja ole läsnä keskustelussa. Kysy lisäkysymyksiä, niin puhuja käsittää, että olet aidosti kiinnostunut!  Kun osoitat kiinnostusta tarinankertojiin, saat myös heidän huomionsa puoleesi.

Harjoittelun pitää olla mukavaa

Rentoudu ja ota nämä pienet rohkeusharjoitukset kevyesti. Tarkoitus on, että sinulla on mukavaa. Älä painosta itseäsi tai aseta liikaa odotuksia. Muista ottaa tilanne kevyesti ja huumorilla. Naura itsellesi ja anna itsesi tehdä virheitä. Harjoittelun tarkoitus on oppia ja kehittyä, ei tarvitse olla täydellinen (kukaan ei ole täydellinen!).

Palkitse itseäsi pienistä, rohkeista sanoista ja teoista

Kun olet suorittanut pienen rohkeusharjoituksen, ota hetki arvioidaksesi omaa suoritustasi. Arvioi ja palkitse itseäsi. Huomioi, mikä toimi kivasti ja mistä voit oppia. Palkitse itsesi pienellä palkinnolla tai kehulla, jotta vahvistat positiivista kokemusta ja motivoidut jatkamaan harjoittelua.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Keskusteluapua nuorille ja nuorille aikuisille suhteiden pyörteisiin

Ongelmia suhteissa? Entä deittailussa? Sinä alle 29-vuotias, Väestöliiton asiantuntija on tukenasi.

Keskusteluapua nuorille ja nuorille aikuisille suhteiden pyörteisiin

Ongelmia suhteissa? Entä deittailussa? Sinä alle 29-vuotias, Väestöliiton asiantuntija on tukenasi.

Keskusteluapua nuorille ja nuorille aikuisille suhteiden pyörteisiin

Ongelmia suhteissa? Entä deittailussa? Sinä alle 29-vuotias, Väestöliiton asiantuntija on tukenasi.