Siirry sisältöön
Kuule, sovitaanko yhdessä, että...

On tärkeää sopia jo suhteen alkuaikoina siitä, mitä suhde kummallekin merkitsee, jotta vältetään väärinkäsityksiä. Kun seurustelu on alkanut, jutelkaa näistä:

Suhteen luonne: on tärkeää selvittää, ovatko molemmat osapuolet sitoutuneet vakavaan suhteeseen vai etsivätkö he vain satunnaista seuraa.

Tulevaisuuden suunnitelmat: on hyvä puhua siitä, millaisia tulevaisuudensuunnitelmia kummallakin on, jotta voidaan selvittää, ovatko ne yhteensopivia.

Viestintä: on tärkeää sopia, kuinka usein kommunikoidaan, millä tavalla ja millaisista aiheista. Esimerkiksi, että otetaan huomioon toisen opiskelu tai työkeskittyminen, ja sovitaan miten myöhään iltaisin aloitetaan uusia keskusteluja.

Seksuaalisuus: on hyvä keskustella omista odotuksista ja rajoituksista seksissä.  Sopikaa mikä sopii molemmille!

Arvot: on tärkeää selvittää, mitkä arvot ovat molemmille tärkeitä, jotta voidaan välttää turhia riitoja tai yrityksiä muuttaa toinen!

Olethan avoin ja rehellinen! Juttele arvostavasti kummankin toiveista ja ajatuksista.

Entä miten seurustelusta sovitaan?

Seurustelusta sopiminen on tärkeä askel parisuhteen alkuvaiheessa. Tässä joitakin vinkkejä:

Keskustelkaa suoraan: Aloita keskustelu suoraan ja kerro, että haluaisit puhua suhteen tulevaisuudesta.

Ole avoin: Ole avoin siitä, mitä haluat ja odotat suhteelta. Kerro myös kumppanillesi, että haluat kuulla hänen ajatuksiaan ja toiveitaan.

Kuuntele toista: Kuuntele tarkasti, mitä kumppanisi sanoo ja yritä ymmärtää hänen näkökulmiaan.

Ole rehellinen: Ole rehellinen itsellesi ja kumppanillesi siitä, mitä todella haluat. Älä pelkää kertoa, jos et halua seurustella juuri nyt tai jos haluat ottaa suhteen hitaammin.

Tee suunnitelmia: Jos päätätte aloittaa seurustelun, on hyvä tehdä suunnitelmia siitä, miten suhde etenee ja mitä molemmat haluavat siltä. Voitte esimerkiksi sopia, milloin tapaatte toisianne, miten vietätte aikaa yhdessä ja milloin kavereiden kanssa, sekä miten puhutaan vaikeista asioista.

 

Testit

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Tukea parisuhteen hyvinvointiin -parisuhdekurssi

Tämä kurssi on suunnattu yksilöille ja pareille, jotka haluavat vahvistaa keskinäistä yhteyttään ja pyrkiä ymmärtämään sekä itseään...

Häpeä ja rakkaus parisuhteessa

Häpeä syntyy, kun yhteys katkeaa: kun ihminen lähestyy toista, mutta toinen kääntää pään pois. Kun tätä tapahtuu merkittävissä...

Pitkäaikainen puoliso – se läheisin, mutta välillä niin ärsyttävä tyyppi!

Tuntuuko pitkä parisuhteesi enemmän rasittavan sinua kuin antavan voimaa? Puolisosi ei tunnu mielenkiintoiselta tyypiltä vaan lähinnä...