Siirry sisältöön

Elämäntaitokurssi oma-apukurssina

Julkaistu 25.02.2019 - Tuottanut Nyyti ry
Tervetuloa matkalle oppimaan kaikille hyödyllisiä elämäntaitoja! Elämäntaitokurssi on tarkoitettu sinulle, joka pohdit hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyviä kysymyksiä. Voit löytää kurssilta vastauksia mm. kysymyksiin: Mitä minä tarvitsen voidakseni hyvin? Mistä saan voimia arkeeni? Kurssi tehdään itsenäisesti ja sen avulla voit löytää keinoja ylläpitää ja lisätä omaa hyvinvointiasi, itsestäsi välittämistä ja itsetuntemusta. Kurssi perustuu NYYTIN ELÄMÄNTAITOKURSSI®-konseptiin. Ennen aloittamista tutustu vielä tarkemmin kurssin periaatteisiin ja käytännön neuvoihin sivun alalaidassa.

Kurssin ydinsisältö

Elämäntaitokurssin perusajatus liittyy siihen, että ajattelu, tunteet ja toiminta kytkeytyvät ja vaikuttavat toisiinsa. Tiedämme, että mielialaan ja tunteisiin on vaikeaa vaikuttaa pelkästään tahdonvoimalla. Emme onnistu käskemään itseämme hyvälle tuulelle. Sen sijaan työskentelemällä omien ajatusten kanssa voimme vaikuttaa siihen, millaiseksi koemme mielialan, minkälainen on tapamme toimia ja ratkaista ongelmia. Omalla toiminnalla voimme vaikuttaa tunteisiimme ja mielialaamme, samoin kuin ajatuksiimmekin.

Elämäntaitokurssin sisällöiksi on valittu keskeisimpiä hyvinvointiin vaikuttavia aiheita. Tunteiden ja ajattelun lisäksi oppaassa tutustutaan siihen, miten arjen terveystottumukset, rutiinit ja ajanhallinta vaikuttavat hyvinvoinnin kokemukseen. Kurssilla käsitellään myös stressiä sekä stressinhallinnan eri keinoja, kuten rentoutuminen. Tarvitsemme muita ihmisiä kaikissa elämänvaiheissa ja olemme jatkuvasti vuorovaikutuksessa toisten ihmisten kanssa. Siksi kurssin sisältöön kuuluvat oleellisesti myös sosiaaliset suhteet ja taidot. Kaikki aihealueet limittyvät toisiinsa ja muodostavat kokonaisuuden.

Miten suoritan kurssin?

Kurssilla käsiteltävien asioiden ja tehtävien tarkoituksena on  herättää oivalluksia siitä, mistä sinulle mielekäs ja hyvä arki rakentuu. Kurssi ei kuitenkaan sisällä ”oikeita vastauksia”; itsellesi oikeat ratkaisut tiedät vain sinä itse. Tehtävät ovat  kurssilla keskeisessä roolissa. Pohdi ja tee tehtäviä rauhassa, ja muista että ne ovat vain sinua itseäsi varten. Voit täyttää tehtävät verkossa ja halutessasi tallentaa ne itsellesi. Tehtävät eivät tallennu järjestelmään. Suosittelemme, että tutustut alussa osioon 1: Arvot, tarpeet ja tavoitteet ja etenet kurssilla järjestyksessä.

Jos kurssi herättää sinussa liian vaikeita tuntemuksia, älä jää yksin, vaan puhu ajatuksistasi ja tunteistasi jonkun läheisen tai ammattihenkilön kanssa.

Muutoksen aikaansaaminen vaatii itsetuntemusta ja sinnikkyyttä. Ole utelias, suhtaudu avoimin mielin asioihin ja ole itsesi paras ystävä matkallasi. Salli itsellesi erehdykset ja epäonnistumiset. Kokeile uusia asioita peloistasi huolimatta ja lähde liikkeelle pienin askelin. Muistathan, että opimme uusia asioita ja taitoja läpi elämän eikä kukaan ole koskaan valmis. Sinussa on kaikki se voima, mikä tarvitaan – usko itseesi!

Anna palautetta kurssista

Toivomme, että annat palautetta Elämäntaitokurssista, jotta voimme kehittää sitä edelleen. Jos haluat että palautteeseesi vastataan, jätä yhteystietosi palautelomakkeen loppuun.

Anna tästä linkistä palautetta kurssista.

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Suomen Kipu ry:n Lounaschat: Kipu ja lääkärikäynnit

Pitkittyneen kivun kanssa lääkärikäyntejä välillä kertyy. Uskaltaako lääkäriin mennä jos sieltä ei saakaan apua? Miten sitä yhdellä...

Sjögrenliitto reumahoitajan ryhmächat 18.1. klo 18

Tule mukaan keskustelemaan Sjögrenliiton ryhmächattiin, jossa reumahoitaja vastaa kysymyksiin ja voit keskustella toisten Sjögrenin syndroomaa...

Suomen Kipu ry:n lounaschat: Kipu ja ystävyyssuhteet

Kipu voi vaikuttaa monin eri tavoin ystävyyssuhteeseen. Miten voisi saada ystävät ymmärtämään tilannetta? Miten voisi perua menoja ilman, että...