Siirry sisältöön

Millaiset ovat hyvät rintaliivit?

Julkaistu 12.10.2018 - 12.10.2018 klo 16:08 - Tuottanut Väestöliitto
Osa muistaa ensimmäisten rintaliivien hankinnan ikuisesti. Se on merkittävä tapahtuma monen nuoren elämässä. Toisaalta rintaliivejä ei ole pakko käyttää ja hankkia, jos ei halua.

Rintaliivien ostamiselle ei ole ikärajaa, eli voit hankkia liivit heti kun siltä tuntuu. Rintaliivien tarkoitus on antaa tukea rinnoille ja etenkin alkuvaiheessa, kun rinnat ovat kehittymässä ja välillä aristavatkin.

Liivejä on erilaisia. Jos rinnat ovat vielä nuppuvaiheessa voi urheiluliivit antaa tukea. Pehmeät, mutta tukea antavat rintaliivit voivat helpottaa rintojen aristusta.

Rintsikka-ostoksilla onkin tärkeää huomioida kuppikoon lisäksi ympärysmitta sekä liivien yleinen istuvuus.

Jos perinteiset liivit eivät tunnu mukavilta, voit kokeilla toppimallisia sporttiliivejä, jotka antavat tukea sekä ryhtiä.  Jos nännien näkyminen rintaliivien ja paidan läpi tuntuu epämiellyttävältä, on siihenkin ratkaisu. Suurempien markettien alusasu-osastolta voit löytää silikonisia nännisuojia. Ne ovat huomaamattomia, kestokäyttöisiä ja ne voi vedellä ja miedolla pesuaineella pestä myös käytön jälkeen.

Rintaliiviliikkeessä on asiantuntevat myyjät. He auttavat nuoria löytämään juuri heille sopivat rintaliivit, jotka tukevat ja muotoilevat rintoja halutulla tavalla.  Rintsikka-ostoksille voi pyytää mukaan hyvää ystävää tai luotettavaa aikuista.

Kirjoittajat: Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kesäkumichat

Hoi 13 - 19-vuotias nuori! Kesäkumi -kampanja alkaa olla tältä vuodelta kääntymässä syksyyn, mutta eipä hätää! Vielä ehdit tulla...

Lauluja lapsille kehotunnekasvatuksen tueksi

Laulakaa tai opetelkaa uusi laulu lapsen kanssa! Laulujen kautta monet tärkeät tiedot ja taidot tulevat lapselle tutuiksi. Kuunnelkaa lauluja vaikka...

Kuvakirjoja lapsille kehotunnekasvatukseen

Kuvakirjat helpottavat pääsemään alkuun lapsen kehotunnekasvatuksessa! Hauskat ja kiehtovat aiheet ovat jo lapsille tärkeitä. Kirjat auttavat...