Siirry sisältöön

Millaiset ovat hyvät rintaliivit?

12.10.2018 klo 16:08 - Tuottanut Väestöliitto
Osalle ensimmäisten rintaliivien hankinta on merkittävä tapahtuma nuoren elämässä. Toisaalta rintaliivejä ei ole pakko hankkia ja käyttää, jos ei halua.

Rintaliivien ostamiselle ei ole ikärajaa, eli voit hankkia liivit heti kun siltä tuntuu. Rintaliivien tarkoitus on antaa tukea rinnoille etenkin silloin, kun rinnat ovat kehittymässä ja välillä aristavatkin. Voit lukea lisää rinnoista täältä. 

Liivejä on erilaisia. Jos rinnat ovat vielä nuppuvaiheessa, voivat urheiluliivit antaa sopivaa tukea. Pehmeät, mutta tukea antavat rintaliivit voivat helpottaa rintojen aristusta.

Rintsikka-ostoksilla on tärkeää huomioida kuppikoon lisäksi ympärysmitta, sekä liivien yleinen istuvuus.

Jos perinteiset liivit eivät tunnu mukavilta, voit kokeilla toppimallisia sporttiliivejä, jotka antavat tukea sekä ryhtiä.  Jos nännien näkyminen rintaliivien ja paidan läpi tuntuu epämiellyttävältä, on siihenkin ratkaisu. Suurempien markettien alusasu-osastolta voit löytää silikonisia nännisuojia. Ne ovat huomaamattomia, kestokäyttöisiä, ja ne voi vedellä ja miedolla pesuaineella myös pestä käytön jälkeen.

Rintaliiviliikkeessä on asiantuntevat myyjät. He auttavat löytämään juuri sopivat rintaliivit, jotka tukevat ja muotoilevat rintoja halutulla tavalla.  Rintsikka-ostoksille voi myös pyytää mukaan hyvän ystävän tai luotettavan aikuisen.

Kirjoittajat: Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Artikkeli päivitetty 24.7.2023

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalisuus-teemachat 13.5.2024

Miten gynekologinen sairaus ja oireet vaikuttavat seksuaalisuuteen? Tervetuloa Korennon teemachattiin keskustelemaan sairauden vaikutuksesta...

Seksuaalisuus-teemachat 6.5.2024

Miten gynekologiset sairaudet ja oireet vaikuttavat seksuaalisuuteen? Tervetuloa Korennon teemachattiin keskustelemaan sairauden vaikutuksesta...

Mitä tehdä, kun seksitauti pelottaa valtavasti?

Seksitautitartunnan pelko on tavallinen tunne tilanteissa, joissa kondomi tai suuseksisuoja on jäänyt käyttämättä. Jos pelko vaikuttaa...