Siirry sisältöön

Millaiset ovat hyvät rintaliivit?

12.10.2018 klo 16:08 - Tuottanut Väestöliitto
Osa muistaa ensimmäisten rintaliivien hankinnan ikuisesti. Se on merkittävä tapahtuma monen nuoren elämässä. Toisaalta rintaliivejä ei ole pakko käyttää ja hankkia, jos ei halua.

Rintaliivien ostamiselle ei ole ikärajaa, eli voit hankkia liivit heti kun siltä tuntuu. Rintaliivien tarkoitus on antaa tukea rinnoille ja etenkin alkuvaiheessa, kun rinnat ovat kehittymässä ja välillä aristavatkin.

Liivejä on erilaisia. Jos rinnat ovat vielä nuppuvaiheessa voi urheiluliivit antaa tukea. Pehmeät, mutta tukea antavat rintaliivit voivat helpottaa rintojen aristusta.

Rintsikka-ostoksilla onkin tärkeää huomioida kuppikoon lisäksi ympärysmitta sekä liivien yleinen istuvuus.

Jos perinteiset liivit eivät tunnu mukavilta, voit kokeilla toppimallisia sporttiliivejä, jotka antavat tukea sekä ryhtiä.  Jos nännien näkyminen rintaliivien ja paidan läpi tuntuu epämiellyttävältä, on siihenkin ratkaisu. Suurempien markettien alusasu-osastolta voit löytää silikonisia nännisuojia. Ne ovat huomaamattomia, kestokäyttöisiä ja ne voi vedellä ja miedolla pesuaineella pestä myös käytön jälkeen.

Rintaliiviliikkeessä on asiantuntevat myyjät. He auttavat nuoria löytämään juuri heille sopivat rintaliivit, jotka tukevat ja muotoilevat rintoja halutulla tavalla.  Rintsikka-ostoksille voi pyytää mukaan hyvää ystävää tai luotettavaa aikuista.

Kirjoittajat: Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Kannattaako vanhempien kanssa puhua seksuaalisuudestaan?

Jokainen saa itse päättää, minkä verran ja kenelle haluaa omasta seksuaalisuudestaan kertoa. Tämä pätee myös vanhempiin, eli et ole...

Miten kondomia käytetään?

Suomeksi tekstitetty kondomin käyttöohje kertoo, miten kondomipakkaus avataan, miten kondomi asetetaan paikalleen ja otetaan pois ja miten kondomi...

Miten tulla ulos kaapista porukoille?

Päätös kertoa seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvistä pohdinnoistasi on sinun. Seksuaalisen suuntautumisen pohdinnoista voi kertoa harkitusti...