BETA Siirry sisältöön

Millaisia asioita treffeillä tehdään?

Julkaistu 17.07.2019 - Tuottanut Väestöliitto
Onnistuneet treffit ovat mahtava kokemus. Parhaimmillaan hyvät treffit jättävät loistavan muiston, pahimmillaan epämiellyttävän tarinan. Treffeillä voi käydä kävelyllä, leffassa, jäätelöllä tai vaikka museossa.

Treffeille pyytäminen on usein huippujännittävää. Treffien ei tarvitse tapahtua kahdestaan vaan se voi olla myös tapaaminen kaveriporukan kanssa. Ihmiset voivat tapailla toisiaan esimerkiksi oman paikkakunnan tilaisuuksissa tai tapahtumissa. Tai sitten voi pyytää elokuviin, kävelylle tai vaikka kahville. Jos tiedät ihastuksen pitävän vaikka liikunnasta, ehkä yhteinen tekeminen voisi löytyä suppailusta tai  keilailusta. Jos pelimaailma on asia, joka yhdistää teitä, ehkä yhteisten tapaamisten ensihetket voivat pyöriä pelailun ympärillä.

Pieni erityisyys jossain vaiheessa tapailua takaa sen, että jäät toisen mieleen. Lähdettekö kävelylle – käy ostamassa pullaa jotka voitte syödä kauniilla paikalla. Menettekö elokuviin – arpokaa elokuva jota menette katsomaan. Leffahetkestä voi tulla joko ihan kamala, jota voitte yhdessä nauraa tai sitten tosi hauska ja viihdyttävä.

Treffit ovat tilanteita, jossa toisistaan kiinnostuneet ihmiset tutustuvat toisiinsa. Joskus treffitunnelma voi olla hiukan kiusallinen ja se voi johtua siitä, että deittailun hetkillä ollaan kovin tietoisia siitä, että NYT OLLAAN treffeillä. Usein tämä olo katoaa kun tutustutte toisiinne paremmin ja jännitys vähenee. Tai sitten ei. Jos tapailet ihmistä, jonka kanssa olet koko ajan todella jännittynyt, on hyvä jutella asiasta jonkun kanssa ja miettiä siihen liittyviä syitä.  Toisaalta, treffit ja yhdessä oleminen voi tuntua kovinkin luontevalta.

 Joskus treffitilanteessa voi olla hankalaa kehittää keskustelunaiheita. Siinä tilanteessa kannattaa kysyä toisen ihmisen elämästä, harrastuksista ja asioista joista hän pitää. Näin annat itsestäsi hyvän kuuntelijan kuvan ja saat aikaa myös miettiä mistä itse haluaisit kertoa tai puhua.

Treffien aikana voi flirttailla, jonka tarkoituksena on tunnustella, herättääkö itse toisessa positiivista fiilistä ja olisiko toinenkin kiinnostunut.  Siksi flirttailu vaatii tilanne- ja tyylitajua, jottei liiallinen suorasukaisuus tai karkea ylilyönti aiheuttaa täystyrmäystä ja molemmille pahaa mieltä. Flirttailun tulisi tuntua hyvältä, puolin ja toisin.

Jos kemiat toimivat, se on yksi hienoimmista tunteista! Kun ihastut kunnolla, rohkaistu kertomaan toiselle, miltä sinusta oikeasti tuntuu ja mitä haluaisit tapahtuvan. Eli jos haluat nähdä uudestaan, kerro siitä hänelle.

On tavallista, että jossain vaiheessa tapailua voi haluta ottaa kädestä kiinni, halata tai vaikka suudella – hän saattaa aavistaa ja olla kanssasi samoilla linjoilla, mutta tuskin osaa lukea ajatuksiasi. Siksi on hyvä ajatus kysyä saanko halata, voinko antaa suukon – ja kunnioittaa vastausta. Varaudu siihen, että deittailun hetkillä ei aina haluta samoja asioita tai samalla tahdilla.

Treffailun ei myöskään tarvitse johtaa seurusteluun tai sen vakavampaan tapailuun. Joskus treffeillä käydään vain kerran ja koko tutustuminen jää siihen, sekin on hyvin tavallista.

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mistä tietää onks mulla klamydia?

Klamydia on yksi yleisimmistä bakteerin aiheuttamista seksitaudeista Suomessa. Ainoa tapa suojautua klamydialta (ja muilta seksitaudeilta) on...

Voiks kipeenä runkata?

Lähtökohtaisesti kyllä voi runkata. Mutta se ei ole paranemisen kannalta välttämättä paras idea. Keho vaatii lepoa kun se on sairas ja...

Miks eka kerta jännittää? #MunValinta

Ensimmäinen seksikerta jännittää varmasti tosi monia! Mutta mitkä asiat siinä sitten oikein jännittää? Suurimpia jännityksen aiheuttajia on...