Siirry sisältöön

Millaisia asioita treffeillä tehdään?

17.07.2019 klo 12:48 - Tuottanut Väestöliitto
Onnistuneet treffit ovat mahtava kokemus. Parhaimmillaan hyvät treffit jättävät loistavan muiston, pahimmillaan se jää muistoihin epämiellyttävänä kokemuksena. Joskus treffit eivät johda mihinkään eivätkä ne herätä mitään suurempia tunteita. Joskus treffit aloittavat uuden suhteen tai sitten tutustuminen voi jäädä kaveripohjalle. Treffeillä voi käydä kävelyllä, leffassa, jäätelöllä, pelaamassa tai vaikka syömässä.

Treffeille pyytäminen on usein huippujännittävää. Treffien ei tarvitse tapahtua kahdestaan vaan se voi olla myös tapaaminen kaveriporukan kanssa. Ihmiset voivat tapailla toisiaan esimerkiksi oman paikkakunnan tapahtumissa, kahviloissa tai ostareilla. Deittiä voi pyytää kävelylle, keilaamaan tai hengaamaan johonkin muualle.  Jos pelimaailma on asia joka yhdistää teitä, ehkä yhteisten tapaamisten ensihetket voivat pyöriä pelailun ympärillä.

Pieni erityisyys jossain vaiheessa tapailua takaa sen, että jäät toisen mieleen. Lähdettekö kävelylle – käy ostamassa pullaa, jota voitte syödä kävelyretkellä jossain kauniilla paikalla? Menettekö elokuviin – keksi, että arvotte elokuvan, jota menette katsomaan. Leffahetkestä voi tulla joko ihan kamala jota voitte yhdessä nauraa tai sitten tosi hauska ja viihdyttävä.

Treffit ovat tilanteita, joissa mahdollisesti toisistaan kiinnostuneet ihmiset tutustuvat toisiinsa. Joskus treffitunnelma voi tuntua hiukan kiusalliselta. Se johtuu usein siitä, että deittailun hetkillä ollaan niin kovin tietoisia siitä, että NYT OLLAAN treffeillä. Usein tämä olo katoaa ajan myötä kun tutustutte toisiinne paremmin ja jännitys vähenee. Tai sitten ei. Jos tapailet ihmistä, jonka kanssa olet koko ajan todella jännittynyt ja stressissä on asiasta hyvä jutella jonkun kanssa ja miettiä siihen liittyviä syitä.  Toisaalta, treffit ja yhdessä oleminen voi tuntua heti kovinkin luontevalta.

 Joskus treffitilanteessa voi olla hankalaa kehittää keskustelunaiheita. Siinä tilanteessa kannattaa kysyä toisen ihmisen elämästä kuten harrastuksista, perheestä tai asioista joista hän pitää. Näin annat itsestäsi hyvän kuuntelijan kuvan ja saat aikaa miettiä sitä, mitä itse haluaisit kertoa tai mistä puhua.

Treffien aikana voi flirttailla. Flirtin tarkoituksena on tunnustella ilmapiiriä siitä, herätätkö toisessa positiivista fiilistä ja olisiko toinenkin kiinnostunut sinusta.  Flirttailu vaatii tilannetajua sillä liiallinen suorasukaisuus tai karkea ylilyönti aiheuttaa täystyrmäystä ja molemmille pahaa mieltä. Flirttailun tulisi tuntua hyvältä puolin ja toisin.

Kun kemiat toimivat, on se yksi hienoimmista tunteista! Kun ihastut kunnolla, rohkaistu kertomaan toiselle miltä sinusta oikeasti tuntuu ja mitä haluaisit seuraavaksi tapahtuvan. Se voi olla vaikka toive siitä,  että haluat nähdä hänet uudestaan. Kerro siitä hänelle.

On tavallista, että jossain vaiheessa tapailua voi haluta ottaa kädestä kiinni, halata tai vaikka suudella – hän saattaa aavistaa ja olla kanssasi samoilla linjoilla, mutta tuskin osaa lukea ajatuksiasi. Siksi on hyvä ajatus kysyä saanko halata, voinko antaa suukon – ja kunnioittaa vastausta. Varaudu siihen, että deittailun hetkillä ei aina haluta samoja asioita tai samalla tahdilla.

Treffailun ei myöskään tarvitse johtaa seurusteluun tai sen vakavampaan tapailuun. Joskus treffeillä käydään vain kerran ja koko tutustuminen jää siihen, sekin on hyvin tavallista.

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille ja nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan...

Seksuaalineuvontachat nuorille

Seksuaalineuvontachat on tarkoitettu 13-19-vuotiaille nuorille. Chatissa voit keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä yhdessä...

Mitä on grooming?

Groomingilla tarkoitetaan internetin välityksellä tapahtuvaa lapsen tai nuoren houkutteluprosessia, jonka seurauksena hyväksikäyttäjä pystyy...