Siirry sisältöön

Mitä hyväilyseksi tarkoittaa?

12.10.2018 klo 13:19 - Tuottanut Väestöliitto
Hyväilyseksissä koetaan läheisyyttä, kiihottumista ja seksuaalista nautintoa kehoa hyväilemällä. Sitä kutsutaan myös pettingiksi eli seksiksi, jossa ei tapahdu yhdyntää.

Kehon hyväily ja koskettelu kiihottaa mieltä, jolloin myös sukuelimissä voi tapahtua kiihottumista. Hyväilyä voidaan tehdä esimerkiksi sormin tai hieromalla sukuelimiä toisiaan vasten, vaatteiden päältä tai alta. Jokainen voi määritellä myös itse sen, minkä kokee hyväilyseksiksi.

Hyväilyseksissä kehojen kautta keskustellaan, flirttaillaan, kiusoitellaan, hellitellään ja houkutellaan. Näin opitaan toinen toiselta, millainen kosketus tuntuu itsestä hyvältä toisen ihmisen tekemänä. Siinä voi tutustua myös toisen kehoon, seksuaalireaktioihin sekä siihen, mikä kumppanista tuntuu hyvältä. Hyväilyseksissä voi kokea myös orgasmin.

Kuten kaikessa toisen henkilön kanssa tapahtuvassa seksissä, myös hyväilyseksissä on tärkeää kunnioittaa sekä omia että toisen rajoja.

Kosketus, joka tuntuu itsestä hyvältä, ei välttämättä tunnu kumppanista samalta. Kommunikoiminen ja toisen huomioon ottaminen lisäävät luottamusta ja seksuaalista nautintoa myös hyväilyseksissä.

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Artikkeli päivitetty 11.8.2023

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mitä tehdä, kun seksitauti pelottaa valtavasti?

Seksitautitartunnan pelko on tavallinen tunne tilanteissa, joissa kondomi tai suuseksisuoja on jäänyt käyttämättä. Jos pelko vaikuttaa...

Miksi murehdin seksuaalisuudesta?

Murehtiminen on jonkinlaisen pulman jatkuvaa pyörittelyä mielessä, vaikka sitä ei voisi murehtimalla ratkaista. Siihen liittyy hankalia tunteita...

Miten murehtimisen kierteen voi katkaista?

Kun murehtiminen vie aikaasi valtavasti, kannattaa harjoitella murehtimisen kierteen katkaisemista. Huomion tuomisesta aisteihin ja tietoisen...