Siirry sisältöön

Tarvitseeko suuseksiin suojaa?

ID 281163

Voiko tuntemattoman naisen pillua nuolla turvallisesti ilman mitään suojaa?

Asiantuntija vastaa

25.07.2022 klo 12:09 , Väestöliitto

Hei, ja kiitos kysymyksestäsi!

Kaikessa seksissä, jossa henkilöiden eritteet ja limakalvot ovat kosketuksissa toisiinsa, on olemassa seksitaudin tarttumisen mahdollisuus. Seksitaudit voivat tarttua sukuelinten lisäksi nieluun, peräaukkoon tai jopa silmän limakalvoille. Toisin sanoen suuseksissä tartunnan voi toiselta saada sekä suuseksiä antava että vastaanottava osapuoli. Suuseksistä ja siinä huomioitavista asioista voit lukea lisää täältä.

Suuri osa seksitaudeista on oireettomia, joten oireettomuuden perusteella ei voi tietää, ettei seksitautia ole. Varma tapa selvittää, ettei itsellä ole seksitautitartuntaa, on käydä testeissä. Täältä voi lukea lisää siitä, mihin voi mennä seksitautitesteihin.

Uuden kumppanin kanssa varmin tapa suojautua seksitautitartunnalta suuseksissä on käyttää suuseksisuojaa/kondomia. Suuseksisuojia voi ostaa hyvin varustelluista apteekeista, erotiikkaliikkeistä ja nettikaupoista. Suuseksisuojan voi myös itse askarrella kondomista. Suuseksisuojasta voit lukea lisää täältä.

Täältä voit lukea lisää siitä, mitä ehkäisystä tulisi tietää.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Testaa tietosi orgasmista!

Tämän testin avulla pääset pohtimaan orgasmia! Testi koostuu 11:stä kysymyksestä, joihin on on esitetty kolme tai kaksi vastausvaihtoehtoa....

Kondom kevttimraavâ

Kondominkäyttöohje inarinsaameksi.

Kondoma geavahanrávvagat

Kondomin käyttöohje pohjoissaameksi.