Siirry sisältöön

Miksi itsetyydytys ei tunnu riittävän hyvältä?

ID 266465

Moi. Oon 13 vuotias poika ja haluisin jotain vinkkejä runkkaamiseen koska mun on välillä vaikee saada normaalista runkkauksesta mitään tunteita.

Asiantuntija vastaa

07.12.2021 klo 10:52 , Väestöliitto

Hei ja kiitos yhteydenotostasi nettineuvontaan.

Pohdit kysymyksessäsi itsetyydytystä ja kerrot, että et saa siitä sellaisia tuntemuksia kuin toivoisit. Sopiva tapa itsetyydyttää löytyy jokaiselle vain kokeilemalla. Jos se, mitä teet ei tunnu hyvältä, kannattaa kokeilla erilaisia koskettamisen tapoja ja muistaa koko keho nautinnon lähteenä. Nopeudella, koskettamisen laadulla, ja sillä, mihin koskee voi olla merkittävä vaikutus nautinnon kannalta. Koskettamisen laatua kannattaa vaihdella, ja kuunnella sitä, mitä keho sinulle viestii nautinnosta. Täältä saat lisätietoja itsetyydyttämisestä. Voit myös pohtia, olisiko jotain kiihottavia mielikuvia tai fantasioita, joita voisit käyttää itsetyydyksessä apuna. Täältä voit lukea lisää fantasioista ja täältä puolestaan kiihottumisesta.

Keskeisintä on pohtia kysymystä: ”Haluanko minä itsetyydyttää?”. Itsetyydytystä useimmiten edeltää seksuaalisen halun fiilikset, ja se voi ajatuksena kiihottaa.  Jos itsetyydytystä lähtee kokeilemaan ilman seksuaalisen halun tai kiihottuneisuuden tunteita, ei itsetyydytyskään välttämättä tunnu hyvältä. Joskus halut voivat herätä pikkuhiljaa, mutta lähtökohtaisesti kannattaa itsetyydyttää vain silloin, kun on sellainen fiilis. Itsetyydytystä ei tarvitse tehdä, jos se ei tunnu hyvältä. Täältä voit lukea lisää siitä, tarvitseeko itsetyydytyksestä tykätä.

Mikäli sinulla on kova halu itsetyydyttää, mutta et syystä tai toisesta nauti siitä, voit tulla myös seksuaalineuvontachattiimme juttelemaan aiheesta lisää.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Testaa tietosi orgasmista!

Tämän testin avulla pääset pohtimaan orgasmia! Testi koostuu 11:stä kysymyksestä, joihin on on esitetty kolme tai kaksi vastausvaihtoehtoa....

Kondom kevttimraavâ

Kondominkäyttöohje inarinsaameksi.