Siirry sisältöön

Meidän perheen digiaika

Julkaistu 06.03.2020 - Tuottanut Pelastakaa Lapset ry
Tämä kokonaisuus on suunnattu erityisesti perheille, joissa on kouluikäisiä lapsia. Kokonaisuuden tehtävät voi soveltaa kuitenkin monen eri ikäisen lapsen kanssa tehtäviksi pieniksi arjen välipaloiksi. Tehtävien avulla perheenjäsenet saavat tutustua toistensa digiarkeen ja viettävät samalla aikaa yhdessä. 

Lapsen elämässä digitaalinen media on vahvasti läsnä, joten vanhemmuus ja läsnäolo ulottuvat automaattisesti myös sinne. Lapsille huolehtivan aikuisen läsnäolo myös digilaitteita käyttäessä on kasvun ja kehityksen kannalta merkityksellistä. 

Yhteinen aika on koko perheelle tärkeää. Avoin keskustelukulttuuri lisää mahdollisuutta keskustella myös digitaalisuudesta sekä sen hyödyistä ja haitoista. Yhdessä vietetty rento digiaika ja luonteva keskusteleminen lisäävät luottamusta aikuisten ja lasten välillä. Parhaimmillaan yhteisen digiajan myötä sekä lapsi että vanhempi oppivat toisistaan jotakin uutta ja ymmärtävät toisen ajatuksia enemmän liittyen digilaitteisiin, peleihin ja sovelluksiin.

Aikuisen osoittama kiinnostus lapsen digilaitteen käyttöä kohtaan on myös paras suoja lapselle. Lue lisää turvallisesta digiläsnäolosta esimerkiksi Pelastakaa Lasten sivulta (klikkaa tästä).

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Väestöliiton palvelut pienten lasten vanhemmille

Perhepulmia? Huolia parisuhteessa? Väestöliitto tarjoaa monenlaista maksutonta tietoa, tukea ja palveluja pienten lasten vanhemmille.

Leijonaemojen vapaaehtoiskoulutus

Leijonaemojen vapaaehtoiset koulutetaan tehtäviinsä. Näin jokaisella vapaaehtoisella on tietyt tiedot ja taidot tehtävänsä hoitamiseen ja...

Tervetuloa keskiviikkona 16.9.2020 klo 11-13 chattiin juttelemaan Pienperheyhdistyksen syksyn toiminnasta

Tervetuloa keskiviikkona 16.9.2020 klo 11-13 chattiin juttelemaan Pienperheyhdistyksen syksyn toiminnasta: ...