Siirry sisältöön
Oletko itse koskaan kokeillut pelata digipelejä, joita lapsesi pelaa? Entä tiedätkö, mitä pelejä lapsesi pelaa kaverin luona? 

Digitaalinen pelaaminen on suosittu ajanviettotapa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pelata voi niin pelikonsoleilla, tietokoneella, digilaitteilla kuin taulutietokoneellakin. Lapsille digipelaaminen on usein yksi kiinnostavimmista ja myös monia taitoja kehittävimmistä ajanvieton tavoista.

Miten toimia arjessa turvallisesti pelaamista rajoittaen mutta lasten iloa ja intoa vähättelemättä? Lasten pelaaminen herättää aikuisissa monenlaisia tunteita. Usein negatiivisia tunteita ja ärtymystä helpottaa, kun aikuinen tietää, mitä pelejä lapsi pelaa, millaista kuvamateriaalia ne sisältävät ja miksi lapsi niitä pelaa. Kun aikuinen suhtautuu lapsen pelaamiseen avoimen uteliaasti, hän tutustuu paremmin myös lapseensa ja tämän mielenkiinnonkohteisiin.

Tehtävät

Paras peli

Tässä tehtävässä aikuiset saavat oppia, miksi lapsi tykkää suosikkidigipelistään.

Tehtävä 13

  • Pyydä lasta esittelemään paras peli

    Lapset saavat valita mielenkiintoisimman digipelinsä ja esitellä sen aikuisille. Esittelijä kertoo, mitä pelissä tehdään, mikä sen ikäraja on ja mitä taitoja pelaajalta vaaditaan. Mikä on pelin tarkoitus? Lasten esittelyjen jälkeen aikuiset saavat kokeilla pelata peliä lasten ohjeiden mukaisesti. Jutelkaa samalla peleihin liittyvistä asioista. Mikä pelissä on erityisen kivaa lapsen mielestä? Entä vanhemman mielestä?
  • Tehtävä oli mielestäni
    Lähetettyjä vastauksia voidaan käyttää Pelastakaa Lapset ry:n viestinnässä mutta kuitenkin niin ettei yksittäisiä vastaajia ole mahdollista tunnistaa.
Tehtävät

Paljonko tiedätte peleistä?

Kun olette jutelleet pelaamisesta, vastatkaa yhdessä seuraaviin kysymyksiin liittyen peleihin ja pelaamiseen.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perhepulma - ajanvarauschat lapsiperheille

Rajoja ja rakkautta - koetteleeko lapsiperheen arki? Varaat chat-keskustelu Väestöliiton asiantuntijan kanssa. Jos chat on jo alkanut, eikä se näy...

Perhepulma - ajanvarauschat lapsiperheille

Huolettaako lapsen kasvu ja kehitys? Self-help chat on tarkoitettu sinulle, joka mietit miten jaksaa erityistä tukea tarvitsevan lapsen kanssa, Jos...

Perhepulma - ajanvarauschat lapsiperheille

Kasvatatko monikielistä lasta? Onko joku perheenjäsenistä muuttanut Suomeen? Haluatko keskustella erilaisista taustoistanne tai lastenkasvatuksesta...