Siirry sisältöön
Oletko itse koskaan kokeillut pelata digipelejä, joita lapsesi pelaa? Entä tiedätkö, mitä pelejä lapsesi pelaa kaverin luona? 

Digitaalinen pelaaminen on suosittu ajanviettotapa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Pelata voi niin pelikonsoleilla, tietokoneella, digilaitteilla kuin taulutietokoneellakin. Lapsille digipelaaminen on usein yksi kiinnostavimmista ja myös monia taitoja kehittävimmistä ajanvieton tavoista.

Miten toimia arjessa turvallisesti pelaamista rajoittaen mutta lasten iloa ja intoa vähättelemättä? Lasten pelaaminen herättää aikuisissa monenlaisia tunteita. Usein negatiivisia tunteita ja ärtymystä helpottaa, kun aikuinen tietää, mitä pelejä lapsi pelaa, millaista kuvamateriaalia ne sisältävät ja miksi lapsi niitä pelaa. Kun aikuinen suhtautuu lapsen pelaamiseen avoimen uteliaasti, hän tutustuu paremmin myös lapseensa ja tämän mielenkiinnonkohteisiin.

Tehtävät

Paras peli

Tässä tehtävässä aikuiset saavat oppia, miksi lapsi tykkää suosikkidigipelistään.

Tehtävä 13

  • Pyydä lasta esittelemään paras peli

    Lapset saavat valita mielenkiintoisimman digipelinsä ja esitellä sen aikuisille. Esittelijä kertoo, mitä pelissä tehdään, mikä sen ikäraja on ja mitä taitoja pelaajalta vaaditaan. Mikä on pelin tarkoitus? Lasten esittelyjen jälkeen aikuiset saavat kokeilla pelata peliä lasten ohjeiden mukaisesti. Jutelkaa samalla peleihin liittyvistä asioista. Mikä pelissä on erityisen kivaa lapsen mielestä? Entä vanhemman mielestä?
    Lähetettyjä vastauksia voidaan käyttää Pelastakaa Lapset ry:n viestinnässä mutta kuitenkin niin ettei yksittäisiä vastaajia ole mahdollista tunnistaa.
Tehtävät

Paljonko tiedätte peleistä?

Kun olette jutelleet pelaamisesta, vastatkaa yhdessä seuraaviin kysymyksiin liittyen peleihin ja pelaamiseen.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Lapsen viisi toivetta eroaville vanhemmille

Vanhempien ero on myös lapsen kriisi. Eroavat aikuiset voivat sitä omalla toiminnallaan syventää tai madaltaa. Parhaimmillaan vanhemmat...

Puhutaan rahasta osa 2: Raha-asioista puhuminen lapsen kanssa

Lasten ja nuorten kanssa on tärkeää puhua rahasta ikätasoisesti. Lapsille voi kertoa perheen rahatilanteesta ja siitäkin, että ei ole varaa...

Nuoren itsenäistyminen haastaa vanhemman muutokseen

Itsenäistyvä nuori haastaa myös vanhempaa itsenäistymään. Vanhemman tehtävä on sekä tukea nuorta hänen itsenäistymisessään että kantaa...