Siirry sisältöön
Aloitteiden teko ja tuntemattomien lähestyminen voivat olla vaikeita, vaikka haluaisi tavat kumppanin ja aloittaa seurustelun. Monelle on luontevampaa jutella netissä, kuin kasvokkain. Voi olla liian jännittävää etsiä kumppania, sillä epäonnistumisen tai häpeän pelko voivat tutua musertavilta. Joskus sinun täytyy vain antaa mahdollisuus. Joku haluaisikin lähestyä sinua, jos uskaltaisi? Tässä jaksossa harjoitellaan harmitonta, matalan kynnyksen katsekontaktia ja positiivisten signaalien antamista.

 

“Ei kukaan

sinua huomaa,

ellet itse mene mukaan” – Tove Jansson. 

Moni nuori saattaa ajatella, että kohtalo tuo sen oikean ihmisen hänen elämäänsä, tai että se tapahtuu, minkä on tarkoitus tapahtua. Päinvastainen ajatus voisi olla se, että kohtaloa on syytä auttaa ja mahdollisuuksia on tarpeen edistää. Kumpi ajatus olisi sinusta loogisempi? Älä jää odottamaan, että rakkaus osuu kohdallesi. Älä myöskään luota vain yhteen kohtaamisten kanavaan kuten vaikkapa nettiin. Anna jollekin ihmiselle mahdollisuus löytää sinut ihan luonnollisissa tilanteissa. Hymy tai viaton flirtti auttavat todella paljon kohtaamisten synnyssä. Vaikka kuinka ujostuttaa, voisitko kehittää taitojasi antaa positiivista ja helposti lähestyttävää signaalia ympärillesi? Psykologi Gary Lewandowsky kirjoittaa blogissaan The Science of Flirting (2024), että harjoitusten avulla voit kehittää sitä viestiä, jota annat itsestäsi toisille. Annatko vahingossa signaalin “Älä tule lähelle?” Tällä hänen laatimallaan harjoituksella voit muuttaa asetelman. Voit antaa signaalin “Minun kanssani on ihan hauskaa jutella!”  Harjoittele näin, kun käyt ulkona.

TEHTÄVÄ (Lewandowsky 2024):

  1. Katso silmiin seitsemää ihmistä.
  2. Hymyile viidelle ihmiselle.
  3. Sano “moi” kolmelle ihmiselle.
  4. Kysy kysymys kahdelta ihmiseltä tai pyydä heidän neuvoaan jossakin pienessä asiassa.
  5. Flirttaa harmittomasti ainakin yhden ihmisen kanssa.

 

Esimerkki:

 

KESKUSTELUTUKEA SINULLE:

Väestöliiton asiantuntija auttaa sinua ajanvarauschatissa nuorille aikuisille

Voit mennä asiantuntijan päivystyschattiin anonyymisti jonottamalla ma klo 10- 12 ja to klo 17-19 tänne

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Asiantuntijan tietoisku / Astman ABC

Tallenne Astman omahoidon ABC -hankkeen tietoiskusta. Luennoimassa terveyspsykologian erikoispsykologi Anu Kangasniemi.

Itsetuntokoulu nuorille aikuisille

Itsetunto on tärkeä osa mielenterveyttä, mutta ihmissuhteiden ristiriidat heikentävät itsetuntoa (THL 2024). Tämä itsetuntokoulu vahvistaa...