Siirry sisältöön

Mitä tehdä jos seksiväline jää emättimeen tai peräsuoleen?

10.07.2019 klo 16:41 - Tuottanut Väestöliitto
Jos seksilelu tai seksiväline jää emättimeen tai peräsuoleen, koeta saada se sieltä pois. Jos et saa seksivälinettä itse tai toisen avustamana pois, hakeudu terveyskeskukseen. Seksivälinekaupoista hankittuja seksivälineitä on turvallisempaa käyttää kuin pulloja, kynttilöitä tai elintarvikkeita kuten banaaneja tai porkkanoita.

Emättimen sisään jääneen seksilelun voi poistaa käyttämällä sormia, lantionpohjanlihaksia ja peiliä. Kyykistymällä, käyttämällä lantionpohjanlihaksia ja sormia voit saada emättimestä seksilelun pois. Puserra lantionpohjanlihaksia samalla, kun laitat sormesi emättimeen. Seksiväline ei voi kadota emättimeen. Jos et saa lelua pois itse, pyydä avuksesi kumppania, läheistä ystävää tai hakeudu terveyskeskukseen.

Jos seksiväline on jäänyt jumiin peräsuoleen, laita peili maahan, kyykisty ja ponnista samalla tavalla kuin kävisit kakalla. Käytä apunasi sormia, joissa on vähän liukuvoidetta. Koska peräaukon ja -suolen limakalvot ovat erityisen herkät, varo, ettei peräaukkoon tai peräsuoleen tule haavaumia.

Luovuta ajoissa – Jos et saa seksilelua pois tai jokin osa lelusta (kuten patteri) on jäänyt sisääsi, hakeudu lääkäriin.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat nähneet kaikenlaista ja osaavat auttaa sinua parhaiten.

Emättimeen tai peräsuoleen ei saa jättää seksivälineitä, niiden osia tai kondomeja, sillä ne voivat aiheuttaa tulehduksia. Hätätilanteessa voit aina soittaa numeroon 112.

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nuori tarvitsee aikuisen tukea selvitäkseen

Nuoruuteen kuuluu monenlaiset irtiotot läheisistä aikuisista. Ilman läheistä aikuista nuoren on kuitenkin vaikeaa selvitä nuoruuden...

Poikien Puhelimen Sällivisa

Sällivisa - visailu ulkonäköön ja kehoon liittyvistä odotuksista ja oletuksista.

Nuorten tukeminen chatissa – neuvoja ja työkaluja haastaviin tilanteisiin

Kurssista saat tietoa, miten toimia haastavissa nuoren kanssa käydyissä chat-keskustelutilanteissa. Lisäksi saat työkaluja auttamistyössä...