Siirry sisältöön

Artikkelit

Artikkelit ovat kirjoitettuja tekstisisältöjä, jotka järjestöjen asiantuntijat ovat tuottaneet. Artikkeleita voi seuloa kohderyhmän tai aihealueen mukaan.

Raskaudenkeskeytyksellä eli abortilla kuvataan tyypillisesti tilannetta, jossa raskaus on alkanut ja abortti-toimenpiteillä se päätetään. Raskaudenkeskeytys voidaan tehdä joko lääkkeillä tai kirurgisesti imukaavinnalla. Valtaosa raskaudenkeskeytyksistä...
Tuottanut Väestöliitto
Kuukautisilla ei nykytiedon ja tutkimusten mukaan ole erityistä terveydellistä hyötyä. On henkilöitä, elämäntilanteita ja terveydentiloja joissa kuukautisvuotojen lopettaminen on hyödyllistä esimerkiksi ehkäisyvalmisteilla. Jos raskaustoivetta ei ole,...
Tuottanut Väestöliitto
Jälkiehkäisytabletti

Mikä on jälkiehkäisy?

Jälkiehkäisyä käytetään tilanteissa jossa kondomi on rikkoontunut, ehkäisynkäyttö on unohtunut tai epäonnistunut. Jälkiehkäisypilleri estää tai siirtää munasolun irtoamista, joka puolestaan voi ehkäistä raskauden alkamisen. Jälkiehkäisy ei keskeytä...
Tuottanut Väestöliitto

Mikä on HPV-rokote?

Se on rokote, joka ehkäisee lähes kaikilta papilloomavirusinfektioilta, niiden aiheuttamilta syövän esiasteilta ja itse syöviltä. Se kuuluu kansalliseen rokotusohjelmaan.
Tuottanut Väestöliitto
Liukuvoide on nimensä mukaisesti liukumista edistävä voide, jota voidaan käyttää seksissä ja itsetyydytyksessä. Liukuvoide ehkäisee hankausta, edesauttaa nautintoa ja kondomin ehjänä säilymistä.
Tuottanut Väestöliitto
Sana ”squirttaus” tulee englannin kielen sanasta ”squirt”, joka tarkoittaa ruiskua, purskahdusta tai suihkuamista. Squirttaus on nesteen purkautumista tyttö- tai naistyypillisistä sukuelimistä voimakkaan kiihottumisen ja joskus orgasmin yhteydessä.
Tuottanut Väestöliitto
Kokemusten puu kertoo peliongelmien syistä, seurauksista ja ratkaisuista pelaajien omalla äänellä. Sininauhaliiton tieto- ja tukipiste Tiltti on koonnut rahapeliongelmansa selvittäneiden kokemuksia nettisivustolle.
Tuottanut Sininauhaliitto
Vaikean kokemuksen ja hankalien tunteiden keskellä voi tuntua siltä, ettei tilanteesta voi selvitä. Kaikenlaisista seksuaalisuutta haavoittavista kokemuksista voi toipua ja päästä eteenpäin.
Tuottanut Väestöliitto
Keskellä nainen, katse sivuun käännettynä, tausta pimeä. Sivuilta kädet kurottavat naista kohti.
Suuri osa ihmisistä on kohdannut seksuaalista häirintää tavalla tai toisella. Seksuaalisen häirinnän kokemusten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Apua ja tukea on saatavilla tapahtuneen herättämien ajatusten ja tunteiden käsittelemiseksi.
Tuottanut Väestöliitto
Henkilö istuu kädet ristissä edessään
Elämässä voi olla tilanteita, jolloin itse käyttäytyy tahallisesti tai tahattomasti tavalla, joka rikkoo toisen ihmisen rajoja. Jokainen pystyy oppimaan mokistaan, ja muuttamaan käytöstä yhä paremmin toiset huomioon ottavaksi.
Tuottanut Väestöliitto
Lataa lisää