Siirry sisältöön

Miten kondomia käytetään?

Julkaistu 24.09.2021 - Väestöliitto
Suomeksi tekstitetty kondomin käyttöohje kertoo, miten kondomipakkaus avataan, miten kondomi asetetaan paikalleen ja otetaan pois ja miten kondomi hävitetään käytön jälkeen.
Tuottanut Väestöliitto

Kondomeja voi ostaa kuka tahansa ikään tai muihin ominaisuuksiin katsomatta kaupoista, apteekeista, kioskien ja huoltoasemien tiskeiltä, erilaisista verkkokaupoista sekä automaateista.

Kondomia tarvitaan emätin- ja anaaliyhdynnässä sekä suuseksissä koko seksin ajan. Kun seksitapaa vaihdetaan, pitää kondomikin vaihtaa uuteen.

Avaa kondomipakkaus varovasti sormin repäisemällä, äläkä esimerkiksi saksilla tai hampailla. Vedä kumi ulos pakkauksesta. Varo vahingoittamasta sitä kynsillä tai koruilla. Tarkista rullaamalla kumpaan suuntaan kumi avautuu.

Ota sitten etusormella ja peukalolla kiinni kondomin kärjessä olevasta siemennestesäiliöstä, vedä esinahkaa taaksepäin ja rullaa kumi edelleen säiliöstä kiinni pitäen jäykistyneen peniksen päälle. Rullaa kumi huolellisesti aivan peniksen juureen saakka.

Käytä kondomin kanssa vesi- tai silikonipohjaista liukuvoidetta.

Vedä penis pois viipymättä heti seksin jälkeen. Pidä kiinni kondomin tyvestä, jotta se ei luiskahda pois paikoiltaan.

Heitä kondomi sekajäteroskikseen, äläkä esimerkiksi vessanpönttöön. Ja muista, että yhtä kondomia voi käyttää vain kerran.

Lue lisää kondomista.

Tietoa Kumita-kampanjasta

 

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Miten puhua seksistä kavereiden kanssa?

Kavereiden kanssa seksistä saa puhua. On kuitenkin hyvä muistaa kunnioittaa mahdollisen seksikumppanin rajoja ja yksityisyyttä, eikä jakaa...

Turvallinen nettideittailu

Tällä luennolla pohditaan turvallista nettideittailua sekä uusien nettituttujen tapaamista livenä. Luento on suunnattu erityisesti...

Voiko somesta ottaa paineita seksin suhteen?

Some tarjoaa mahdollisuuksia seksuaalisuuden ilmaisulle sekä seksistä puhumiselle. Kääntöpuolena somesta voi ottaa paineita oman seksuaalisuuden...