BETA Siirry sisältöön

Vanhempien väliset suhteet eron jälkeen

Julkaistu 18.12.2018 - Tuottanut Väestöliitto
Erotilanteessa voi olla aikuisena välillä vaikeaa pysyä asiallisena ja ”aikuisena” toiselle vanhemmalle. Älä silti hauku tai arvostele toista vanhempaa lapselle. Kannattaa pitää erillään ne tunteet, jotka ovat aikuistenvälisiä, esimerkiksi se, että on tullut loukatuksi, eikä siirtää sitä lasten kannettavaksi.

Älkää riidelkö lasta koskevista asioista lapsen kuullen. Ethän myöskään urki toisen vanhemman elämää lapsen kautta. Lapset haluavat olla lojaaleja molemmille vanhemmille. Kysymällä toisen vanhemman elämästä asetat lapsen tukalaan tilanteeseen.

Lasta ei saa valjastaa viestinviejäksi. Etsi muut kanavat sopia lasta koskevat tai muut asiat teidän vanhempien välillä. Suothan lapselle sen, että hän saa pitää toisesta vanhemmastaan, tapaa ja ajattelee häntä ja pitää yhteyttä. Se ei ole pois sinulta. Pyri omalta osaltasi vahvistamaan lapsesi ja toisen vanhemman yhteyttä siinäkin tapauksessa, että toinen vanhempi valitsee erilaisen toimintatavan.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

"Lomat uusperheissä" Teemachat

Lomien järjestely mietityttää usein uusperheissä. Lasten loma-ajat, biovanhemman tekemät oletukset, bonusvanhemman tarpeet, omat aikataulut ja...

Mitä on kannustava kasvatus?

Luennolla keskustellaan siitä, mitä kuuluu kannustavaan ja myönteiseen kasvatukseen. Mikä on esimerkiksi vanhemman oman kasvuhistorian merkitys ja...

Kehu kaveria -vanhempienvertaisryhmän kannustava päätös

Oli mukavaa, että pääsit tänään ryhmään. Toivottavasti sinulla oli mukavaa.