Siirry sisältöön

Perhepulma - Apua ja tukea lapsiperheille

20.04.2020 klo 08:44 - Tuottanut Väestöliitto
Pulmia lasten kasvatuksessa tai parisuhteessa? Onko huolia, joista haluaisit jutella? Väestöliitto tarjoaa monenlaista tietoa, tukea, apua ja palveluja perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia. Perhepulmapuhelin alle kouluikäisten lasten vanhemmille vanhemmuuden kysymyksiin palvelee takaisinsoittoperiaatteella numerossa 040 668 4101. Lapsiperheiden parisuhdepulmissa palvelee parisuhdepuhelin ti ja to klo 13-15 numerossa 040 6794770. Perhepulma-chat on avoinna ke ja to klo 9.30-11.30. Voit myös varata oman ajan chattiin asiantuntijan kanssa tai lähettää kysymyksesi asiantuntijalle vastattavaksi Kysy asiantuntijalta -palstallamme. Palvelumme ovat maksuttomia.

Löydät Hyvä kysymys -palvelusta myös paljon tietoartikkeleita, videoita, kursseja, testejä ja podcasteja vanhemmuuden ja parisuhteen tueksi.

Perhepulma-chat

Perhepulma-chatissa voit keskustella kahden kesken Väestöliiton asiantuntijan kanssa ilman ajanvarausta vanhemmuuden, parisuhteen tai arjen asioista. Perhepulma-chat päivystää keskiviikkoisin ja torstaisin klo 9.30-11.30.

Pääset chattiin tästä: Perhepulma-chat

Ajanvarauschat

Jos sinulla on huolia tai mitä tahansa kysyttävää parisuhteista tai vanhemmuudesta, voit varata ajan chat-keskusteluun asiantuntijan kanssa. Aikoja tulee tarjolle päivittäin.

Tarkista vapaiden aikojen tilanne ja varaa aika täältä: Ajanvarauschat

Parisuhdepuhelin

Huolia parisuhteessa? Väestöliiton parisuhdepuhelin alle kouluikäisten lasten vanhemmille parisuhteen kysymyksiin palvelee numerossa 040 679 4770 tiistaisin ja torstaisin klo 13-15. Puhelu maksaa tavallisen puhelun hinnan.

Lisätietoa puhelinpalvelusta: Parisuhdepuhelin

Perhepulmapuhelin

Väestöliiton auttava puhelin alle kouluikäisten lasten vanhemmille vanhemmuuden kysymyksiin. Neuvontaa tarjotaan suomeksi, englanniksi ja venäjäksi takaisinsoittoperiaatteella numerossa 040 668 4101. Puhelu maksaa tavallisen puhelun hinnan.

Lisätietoa puhelinpalvelusta: Perhepulmapuhelin

Minä ja me parisuhteessa -verkkokurssi pienten lasten vanhemmille

Olemme julkaisseet ilmaisen, erityisesti pienten lasten vanhemmille, tarkoitetun parisuhdekurssin. Kaksivaiheisen verkkokokonaisuuden voi tehdän yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Tartu arjen haasteisiin ja löydä keinoja parisuhteesi läheisyyden, vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin vahvistamiseen. Keskustelkaa tämän aineiston herättämistä ajatuksista yhdessä. Kesto n. 30min.

Kurssin pystyy suorittamaan myös ruudunlukijalla ja näppäinkomennoilla. Kurssille ei tarvitse kirjautua, eikä mitään tietoja tallenneta.

Siirry tästä kurssille.

Perhepulma – kysy asiantuntijalta -palsta

Voit lisätä oman kysymyksesi Väestöliiton asiantuntijalle vastattavaksi Perhepulma – kysy asiantuntijalta -kysymys vastaus -palstalle. Jotta muutkin samaa asiaa kenties pohtivat saisivat tilanteeseensa apua, julkaisemme kysymyksen ja vastauksen palstallamme – kuitenkin niin, ettei sinua voida tunnistaa. Jos kysymys on hyvin arkaluontoinen ja henkilökohtainen, vastaamme vain sinulle – henkilökohtaisesti.

Jätä kysymyksesi tästä: Perhepulma -kysy asiantuntijalta -palsta

Mm. näitä muut vanhemmat ovat kysyneet:

Vanhemmuuteen ja isovanhemmuuteen liittyviä kysymyksiä

Parisuhteeseen ja seurusteluun liittyvät kysymykset

Vanhempien taukopaikka -ryhmächat

Uuvuttaako yllättävä tilanne? Pohdituttaako parisuhde ja vanhemmuus? Kaipaatko vanhempien välistä keskusteluseuraa? Tervetuloa keskustelemaan ryhmächattiin muiden vanhempien kanssa ja jakamaan ajatuksia sekä vinkkejä, miten pitää huolta omasta jaksamisesta ja selviytyä arjesta. Mukana myös Väestöliiton työntekijät. Löydät chatin täältä: Ryhmächatit

Ryhmächat on nyt tauolla.

Uusimpia Väestöliiton artikkeleja perheille

Koronaan liittyviä artikkeleja

Maksuttomat nettikurssit

Videot

Perhe eristyksissä

Löydät lisää Väestöliiton ja monien muiden järjestöjen vanhemmille suunnattuja palveluja ja materiaaleja, kuten artikkelit, verkkokurssit, videot ja testit Hyvä kysymys -palvelusta aihealueelta vanhemmuus.

Puuhaa perheille

Puuhaa perheille

Me Väestöliitossa haluamme tukea perheitä luomalla perheille yhteisiä puuhahetkiä erilaisten pelien ja askartelun myötä sekä helpottamaan arjen kulkua tuottamalla vanhemmille erilaisia materiaaleja. Kaikki tuottamamme materiaalit ja pelit ovat täysin maksuttomia ja kaikille saatavilla.

 

Seuraa meitä myös Facebookissa:

www.facebook.com/vanhempienvaestoliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Lastenpsykiatrin chat monikkoperheille

Tervetuloa kahdenkeskiseen chattiin! Voit kysyä monikkkoperheen lasten tai aikusten asioista. Linjoilla kanssasi lastenpsykiatri, psykoterapeutti ja...

Lastenpsykiatrin chat monikkoperheille

Tervetuloa kahdenkeskiseen chattiin! Voit kysyä monikkkoperheen lasten tai aikusten asioista. Linjoilla kanssasi lastenpsykiatri, psykoterapeutti ja...

Lastenpsykiatrin chat monikkoperheille

Tervetuloa kahdenkeskiseen chattiin! Voit kysyä monikkkoperheen lasten tai aikusten asioista. Linjoilla kanssasi lastenpsykiatri, psykoterapeutti ja...