Siirry sisältöön

Miksi kondomin käyttöä on hyvä harjoitella etukäteen?

13.08.2021 klo 11:59 - Tuottanut Väestöliitto
Kondomin käytön olisi hyvä olla tuttua jo ennen ensimmäistä seksikertaa. Harjoittelemalla kondomin käyttöä etukäteen sujuu se seksitilanteessa paremmin. Mitä enemmän harjoittelee, sitä paremmin se sujuu.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, ja samaa pätee myös kondomin käyttöön. Kun kondomi on tuttu ennen ensimmäistä seksikertaa, myös ehkäisyn toteutuminen oikeaoppisesti tapahtuu seksitilanteessa vaivattomammin.

Kondomin käytön hallitseminen on tärkeää, sillä kondomin avulla suojaat sekä itseäsi että seksikumppaniasi seksitaudeilta ja ei-toivotulta raskaudelta. Ehkäisyn käyttö on hyvän tyypin merkki. Se on merkki siitä, että välität itsestä ja kumppanistasi.

Miten kondomin käyttöä voi harjoitella?

Jokaisen on hyvä harjoitella kondomin käyttöä, sukupuoleen katsomatta. Ehkäisystä huolehtiminen on aina kaikkien seksiin osallistuvien vastuulla, joten jokaisen on hyvä tietää, miten kondomia tai suuseksisuojaa käytetään. Kondomin käyttöä voi harjoitella tutustumalla kondomipakkaukseen ja kondomiin. Kondomiin tutustuessa sen voi ottaa ulos pakkauksesta ja tarkastella mihin suuntaan kondomi rullaantuu auki. Kondomipakkauksesta on hyvä tarkistaa myös kondomin päiväys.  Kondomin käytön tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Kondomin laittamista voi harjoitella oman peniksen päälle esimerkiksi itsetyydytyksen yhteydessä. Naistyypillisen kehon omaavat voivat harjoitella kondomin laittamista esimerkiksi porkkanan päälle. Pääasia on, että osaat käyttää kondomia oikein.

Myös suuseksisuojan tekemistä kondomista on hyvä harjoitella. Täältä voit katsoa opetusvideon, miten kondomista voi tehdä suuseksisuojan.

Tutustumalla kondomiin etukäteen miestyypillisen kehon omaavat voivat myös selvittää minkälainen kondomi sopii juuri itselle. Täältä voit lukea lisää siitä, miten valita oikeankokoinen kondomi.

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.

Seksuaalisuus chat 13.4.2023

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...