Siirry sisältöön

Artikkelit

Artikkelit ovat kirjoitettuja tekstisisältöjä, jotka järjestöjen asiantuntijat ovat tuottaneet. Artikkeleita voi seuloa kohderyhmän tai aihealueen mukaan.

Seksuaalinen haluttomuus on tavallista vauvavuoden aikana. Synnyttäjän kiinnostus seksiä kohtaan voi vähentyä tai hetkellisesti jopa lopahtaakin. On tärkeää tarkastella asiaa myötätuntoisesti, sillä asiaan vaikuttavat useat eri tekijät. Muuttunut keho,...
Tuottanut Väestöliitto
Piirroskuva, jossa pysytyssä olevan peniksen päällä on sopivankokoinen kondomi-
Niin kuin peniksiä, myös kondomeja on onneksi monen kokoisia ja mallisia. Jos koulusta tai muualta saatu näytekondomi ei istu mukavasti, kannattaa lähteä kokeilemaan muunlaisia. Kondomin valinnassa peniksen paksuus on olennaisempaa kuin sen pituus.
Tuottanut Väestöliitto
Kaksi nuorta istuu vierekkäin puistossa. Hymyilevät vienosti ja katsovat yhdessä toisen nuoren puhelimen näyttöä.
Kertomalla omista tunteista samaa sukupuolta olevalle henkilölle, jonka seksuaalisesta suuntautumisesta sinulla ei ole tietoa, kerrot samalla kertaa itsestäsi paljon. Koska ihastuksen suhtautumisesta kuulemaansa ei ole varmuutta, on tärkeää, että mietit asiaa...
Tuottanut Väestöliitto
Jokaisella on oikeus rajata sitä, mitä asioita haluaa itsestään jakaa somessa. Omat ja seksikumppanin rajat ovat tärkeitä tunnistaa, ja niitä tulee kunnioittaa.
Tuottanut Väestöliitto

Miksi en saa orgasmia?

Orgasmin saaminen ei välttämättä aina luonnistu toivotulla tavalla. Orgasmin saavuttamiseen voi vaikuttaa moni asia.
Tuottanut Väestöliitto

Mikä on orgasmi?

Orgasmi on kehossa ja mielessä tapahtuva seksuaalisen mielihyvän kokemus.
Tuottanut Väestöliitto
Käsiseksi ja sormettaminen on seksin tekemisen tapa, jossa seksikumppania kiihotetaan ja tyydytetään käsin.
Tuottanut Väestöliitto
Seksistä puhuminen kumppanin kanssa voi toisinaan tuntua vaikealta. Seksistä puhumista voi kuitenkin harjoitella.
Tuottanut Väestöliitto
Itsetyydytyksen tarkoituksena on tuottaa nautintoa ja vahvistaa seksuaalista hyvinvointia. Itsetyydytys on kuitenkin vain yksi seksitapa muiden joukossa, joka ei tuota nautintoa kaikille.
Tuottanut Väestöliitto
Seksuaalisen väkivallan kokeminen on erittäin raskas ja traumatisoiva tapahtuma. Ammattiavun lisäksi myös läheisen tuki on tärkeää ja auttaa selviytymään. On hyvä muistaa, että myös läheinen voi tarvita apua ja sitä on saatavilla.
Tuottanut Väestöliitto
Lataa lisää