Siirry sisältöön

Miten pyydetään anteeksi?

Julkaistu 25.10.2018 - Väestöliitto
Kun pyytää anteeksi, pitää tunnustaa, että on munannut. Se ei ole useinkaan helppoa. Nöyrtyminen ei ole mukavaa, mutta ihmissuhteissa se on tärkeä taito.
Tuottanut Väestöliitto

Loukattu tarvitsee anteeksipyynnön, jotta voisi taas luottaa. Luottamus tarkoittaa ihmissuhteessa sitä, että tuntee ja tietää olevansa toiselle tärkeä. Tietää, että toinen haluaa itselle hyvää, eikä tietoisesti halua haavoittaa.

Hyvässä anteeksipyynnössä on tärkeää näyttää toiselle, että on oikeasti pahoillaan. Sanojen ja elekielen tulee olla linjassa. On tärkeää ottaa vastaan toisen pettymys ja kertoa, että ei enää toiste halua loukata samalla tavoin.

Loukkauksen suuruudesta riippuu, kuinka kauan sovinto ottaa aikaa. Parisuhteessa on tärkeää, että molemmat tunnistavat omat virheensä ja osaavat pyytää anteeksi. Kumpikaan ei voi kantaa kaikkea vastuuta, vaan molempien pitää tulla puoliväliin vastaan.

Katso myös video: Miksi mököttäminen ei kannata?

Katso myös video: Miksi huutaminen on huono keino saada toinen kuuntelemaan?

Katso myös video: Miten ollaan riidoissa satuttamatta toista?

Lue myösKuinka opin riitelemään rakentavasti?

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Bonusvanhemmuus- Chat 26.5.2021

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.

Bonusvanhemmuus- Chat 28.4. 2021

Bonusvanhemmille suunnattu vertaisohjattu keskustelu uusperheellisyyden teemoista, paineista, ratkaisuista ja rakkaudesta.

Sosiaaliset tunteet: Mitä on terve häpeä ja terve syyllisyys?

Häpeä ja syyllisyys ovat sosiaalisia tunteita, jotka kehittyvät perustunteita myöhemmin noin 1-3 vuoden iässä. Molempien tunteiden on tarkoitus...