Siirry sisältöön

Miksi huutaminen on huono keino saada toinen kuuntelemaan?

Julkaistu 25.10.2018 - Väestöliitto
On ymmärrettävää huutaa, että joku kuulisi. Jos tärkeässä suhteessa nousee huoli, että läheinen ihminen ei tavoita meitä, yritämme huutaa kovemmin, jotta hän kuulisi. Huutaminen on kuitenkin yleensä huono yritys tavoittaa toista.
Tuottanut Väestöliitto

Jokainen meistä on varmaan jossain elämämme vaiheessa suuttunut niin kovasti, että ääni on noussut korkeaksi. Miksi toiselle ihmiselle täytyy huutaa? Yritetäänkö huutamalla varmistaa, että toinen kuulisi, että meidät otettaisiin vakavasti?

Ystävyydessä ja rakkaussuhteissa huutaminen on kuitenkin yleensä huono yritys tavoittaa toista. Koska kun oikein huutaa, toinen lähtee luultavasti karkuun tai huutaa takaisin. Silloin saatetaan ajautua ikäviin kehiin, joissa on sitten yhä vaikeampi tulla itse kuulluksi tai kuulla toista.

Kiukun takana on usein joku toinen tunne ja toive.

Oikein vihaisena sitä on hankala tunnistaa. Siksi on hyvä yrittää hengitellä ja rauhoittua ja sitten miettiä, että mikä tuon tunteen nosti pintaan. Joskus kiukun tunteen takaa voi löytyä esimerkiksi yksinäisyyden tunne tai tunne siitä, ettei riitä sellaisena kuin on.

Katso myös video: Miksi mököttäminen ei kannata?

Katso myös video: Miten pyydetään anteeksi?

Katso myös video: Miten ollaan riidoissa satuttamatta toista?

Lue myösKuinka opin riitelemään rakentavasti?

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Mihin katosi ihminen, johon rakastuin? – Etsi hänet takaisin!

Haluaisitko saada esiin kumppanistasi ne piirteet, johon joskus rakastuit? Sen hyvän olon, jota joskus tunsit? Hypätkää rohkeasti elättelemään...

Uusi vuosi on mahdollisuus uuteen työelämässä ja parisuhteessa!

Uuden vuoden lupaukset liittyvät usein omaan hyvinvointiin ja ne unohtuvat nopeasti. Voisiko sinun uudenvuoden lupauksesi ensi vuonna liittyä...

Tekeekö ylikuormittuneisuus tuhoa parisuhteessasi etkä sumupilvessäsi sitä edes huomaa?

Ylikuormittuneisuus vie huolestuttavan paljon tilaa parisuhteen ja perheen hyvinvoinnista. Tunnistatko itsesi tai läheisesi tästä tekstistä?