Gå till innehållet

Att förstärka den emotionella kontakten genom närhet och sex

04.06.2020 22:03 - Producerat av Befolkningsförbundet
Vad är det bästa gällande sex med din partner? Vad är mest betydelsefullt för dig när ni har sex? Kan ni båda turvis dela de här tankarna med varann?

Om det känns svårt för dig att tala om sex eller något speciellt gällande detta kan du låta bli att tala om det. Berätta i stället för din partner att du har svårt att tala om det. Försök med din partners stöd undersöka vad det är som oroar dig när det gäller tanken att tala om sex i er relation.

  • När känner du dig just nu mest osäker eller obekväm när du har sex med din partner? Kan du dela det med din partner?
  • Om du skulle skriva en ”Kort handbok för __________s (ditt namn) älskare”, vilka skulle vara de två viktigaste anvisningarna till din älskare? Kan du dela dessa med din partner?
  • Det finns ingen ”perfekt” älskare. När du beaktar detta faktum, hurdan älskare skulle du villa vara? Hur skulle du villa se dig själv som älskare? Kan du prata kring detta med din partner?
  • Hur hanterar ni båda det oundvikliga faktum att det kommer perioder när du vill ha sexuell närhet, men din partner inte är på det humöret eller är ”för trött” eller inte känner lust för sex? Vad säger du? Det är en mycket känslig situation för de flesta. Många balanserar på gränsen till att avvisa och såra. Vad borde hända i denna ytterst känsliga situation för att du ska känna dig älskad och känna att du har en trygg kontakt med din partner?
Ämnesområdena:  Parrelationen , Relationer

Var det här till hjälp för dig?

Du kanske också är intresserad av dessa

Vad är bra sex?

Människans sexualitet och därmed även närheten i en parrelation förändras livet igenom. Ibland kan anpassningen till förändringarna...

Låt inte småbarnslivet köra över parrelationen

När familjen får barn är det mycket som förändras, och det kan vara svårt att få tid för närhet. För närhet behövs lämpliga, lugna...

Hur stoppa gräl som förstör relationen?

I en parrelation möter vi varandras olika tankar och åsikter och det kan ge upphov till konflikter och gräl. I den här artikeln tar jag upp fyra...