Gå till innehållet

Dataskyddsbeskrivning | Kakor och andra data som installeras på din apparat

Kakor och skripter är små textfiler som webbsajter kan använda sig av för olika ändamål. De är små program som körs medan du besöker vår sajt och de samlar in diverse information om din apparat och dig själv, såsom vilka sidor du läser, vilka kommandon du använder och vilka sökningar du gör på sajten. Insamlingen av denna information hjälper också våra partner att skräddarsy sin marknadsföring, genom att vi lär oss vilket innehåll du tycker om och vad du inte tycker om. De möjliggör också en del saker, såsom registrering, inloggning och kommunikation i konversationer. Vi använder kakor och program som installeras på din apparat för tre olika ändamål:

  1. sajtens funktion (nödvändiga kakor)
  2. analys av antalet besökare och beteende på sajten (analyskakor, Google Analytics)
  3. marknadsföring (reklamkakor, Google Ads, Youtube)

De i punkt 1 avsedda kakorna och skripterna kan vi enligt lagen använda om det med tanke på sajtens funktion är absolut nödvändigt. Därför kan du inte välja om de ska användas eller inte. Dessa uppgifter är det dock endast vi själva som använder, och via dem överför vi inte dina personuppgifter till någon; vi använder dem inte heller för vare sig marknadsföring eller analys. Om du i webbläsarens inställningar har förhindrat användningen av dessa kakor kommer sajten inte nödvändigtvis att fungera som tänkt.

Behandling enligt punkterna 2 och 3 görs endast med ditt samtycke. Vi behöver ditt samtycke för att använda oss av dessa kakor och skripter och för att hämta innehåll annanstans ifrån (bl.a. video från You tube) om dina personuppgifter i samma veva överförs till andra företag.

Punkt 2 avser analyskakor. De hjälper oss, webbsajtens ägare, att förstå hur användarna kommer till vår sajt, vad de läser, vilka funktioner de utnyttjar och vilken information man söker på vår sajt. Det gör de genom att samla in och rapportera anonymiserade personuppgifter.

Reklamkakorna i punkt 3 används för fortlöpande kontroll av webbsajtens besökare. Meningen är att vår marknadsföringspartner (Google) för dig ska kunna visa relevant reklam från olika delar av internet – inte bara på vår egen sajt. Dina personuppgifter överförs till Google, för att också andra sajter än vår egen ska kunna skräddarsy sin reklam. I praktiken överförs bara information om hur du beter dig, din ip-adress och det personliga id som har skapats för dig. Detta id kan marknadsföringspartnern koppla till annan insamlad information för att skapa en egen profil för dig. Vi kan inte själva se vare sig ip-adresser, namn, id eller andra identifierande uppgifter.

Du kan ändra eller återkalla ditt godkännande på vår sajt via sidan för administration av kakor eller via webbläsarens inställningar.

Gå till ingångssidan för vår dataskyddsbeskrivning