Siirry sisältöön

Voiko runkkaaminen vaikuttaa peniksen kokoon?

ID 291654

Oon poika ja 13-vuotias. Oon runkannut 10-vuotiaasta asti ja tuntuu että se ois vaikuttanut mun peniksen kokoon vaikkei pitäisi. Miten saisin kirittyä muita kasvussa? Auttaisiko tauko runkkaamisesta?

Asiantuntija vastaa

13.03.2023 klo 10:45 , Väestöliitto

Kiitos yhteydenotosta nettineuvontaan! Pohdit viestissäsi runkkaamisen vaikutusta peniksen kokoon, ja miten saisit kirittyä muita kasvussa.

Runkkaaminen ei vaikuta peniksen kokoon ja tauko runkkaamisesta ei nopeuta peniksen kasvua. Murrosiän kehitys etenee yksilöllisesti ja tämä koskee myös peniksen kasvua, eikä tähän valitettavasti pysty itse vaikuttamaan. Täältä voit lukea lisää peniksestä ja täältä murrosiän kehityksestä.

Kannattaa olla lempeä itselle ja oman kehon kehitystä kohtaan. On hyvä muistaa, ettei oman kehon kehityksen aikatauluun pysty itse vaikuttamaan.

Toivottavasti sait apua pohdinnoissasi! Jos aihe vielä mietityttää, niin voit tulla juttelemaan siitä seksuaalineuvontachattiimme.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvontachat nuorille

Seksuaalineuvontachat on tarkoitettu 13-19-vuotiaille nuorille. Chatissa voit keskustella seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä yhdessä...

SmartBot vastaa kysymyksiin seksuaalisuudesta - testaa!

Auta meitä kehittämään ja opettamaan tekoälypohjaista SmartBottia kysymällä siltä seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...