Siirry sisältöön

Mitkä ovat ulommat häpyhuulet?

ID 306477

Hei, minulla oli alkuvuodesta ekat kuukautiset ja kesää kohden olen alkanut miettiä tamponin kokeilemista. Asiaa selatessani tuli esille sana ulommat häpyhuulet. Mitkä ne oikeen ovat? Ovatko ne (anteeksi typeryyteni) ne alapäässäni olevat kaksi löllöä juttua jotka siis näen ihan selkeästi heti jos vaikka otan pikkuhousut pois, vai ovatko ne jotkut pienet siivet emättimen edessä yms.

Asiantuntija vastaa

08.04.2024 klo 09:53 , Väestöliitto

Hei,

kiitos yhteydenotostasi ja onneksi olkoon kuukautisten alkamisesta! Hienoa, että olet tutustunut kehoosi ja kysyt neuvoa sinua askarruttavaan asiaan. Se ei ole ollenkaan typerää.

Kuvailusi perusteella olet löytänyt todennäköisesti sekä sisemmät että ulommat häpyhuulet. Immenkalvosta kertovassa artikkelissamme on kuvituskuva, jossa havainnollistetaan myös häpyhuulten sijaintia.

Tamponin ja muiden kuukautissuojien käytöstä, voit lukea artikkelistamme “Millaisia kuukautissuojia on?”. YLE Areenasta löytyy myös murrosikäisille tarkoitettu sarja, “Murrosikä”, jonka yhdessä jaksossa kuvataan syntymässä naiseksi määritellyn henkilön kehoa, sekä kuukautisten alkamista. Kaikki artikkelimme löydät osoitteesta hyvakysymys.fi/nuortenvaestoliitto.

Toivottavasti vastauksestani on sinulle apua. Halutessasi voit tulla juttelemaan tästä lisää Seksuaalineuvontachatiimme.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat alle 29-vuotiaille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 29-vuotiaille nuorille, nuorille aikuisille ja pareille. Chatissa voit keskustella koulutetun...

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...

Seksuaalineuvontachat

Haluatko keskustella seksuaalisuuteen ja gynekologiseen sairauteen/oireyhtymään liittyvistä asioista kahden kesken asiantuntijan kanssa?