Siirry sisältöön

Minkä ikäisenä tytöillä herää seksuaalinen kiinnostus?

ID 269795

Minkä ikäisenä tytöillä herää seksuaalinen kiinnostus? Mulla se tapahtui muistaakseni 11-vuotiaana, meneekö se muillakin niin?

Asiantuntija vastaa

24.01.2022 klo 16:01 , Väestöliitto

Hei ja kiitos viestistäsi.

Pohdit viestissäsi minkä ikäisenä tytöillä herää seksuaalinen kiinnostus. Seksuaalisen kiinnostuksen herääminen kuuluu tavalliseen murrosiän kehitykseen. Jokainen on yksilö, siksi kehon muutokset ja kehityksen askeleet tapahtuvat omaan tahtiin, eikä omaa kehitystään voi vauhdittaa. Murrosikä alkaa nuorilla hyvin eri iässä, toisilla aiemmin ja toisilla myöhemmin. Kaikki alkamisajankohdat ovat kuitenkin yhtä ok. Täältä voit lukea lisää murrosiästä.

Nuoruuden seksuaalikehitykseen kuuluvat murrosiän muutokset kehossa sekä kiihtyneen hormonitoiminnan myötä seksuaalisen kiinnostuksen herääminen. Ei ole olemassa yhtä oikeaa ikää seksuaalisen kiinnostuksen heräämiselle, vaan se on jokaisella yksilöllistä sukupuoleen katsomatta. Täältä voit lukea lisää nuoruuden seksuaalikehityksestä.

Mikäli aihe jäi mietityttämään, olet tervetullut juttelemaan seksuaalineuvontachattiin.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.

Seksuaalisuus chat 13.4.2023

Haluatko jutella siitä miten gynekologiset oireet voivat vaikuttaa omaan seksuaalisuuteen ja sen toteuttamiseen? Tervetuloa endometrioosin,...