Siirry sisältöön

Miksi valkovuodon määrä lisääntyy urheilun aikana?

ID 246970

Onko normaalia, että urheilemisen tai raskaan fyysisen suorituksen aikana valkovuotoa tulee enemmän?

Asiantuntija vastaa

22.03.2021 klo 12:41 , Väestöliitto

Hei ja kiitos yhteydenotostasi nettineuvontaan. Pohdit viestissäsi lisääntynyttä valkovuotoa urheilusuorituksen aikana.

Valkovuodon määrä on yksilöllistä ja on tavallista, että sen määrä vaihtelee kuukautiskierron eri vaiheissa. Erityisesti ovulaation eli munasolun irtoamisen aikaan valkovuodon määrä voi lisääntyä. Valkovuotoa kuuluukin olla emättimessä jonkin verran aina, sen tarkoitus on pitää emätin puhtaana. Urheilulla ei voida katsoa olevan suoranaista yhteyttä valkovuodon lisääntymiseen. Täältä voit lukea lisää valkovuodosta.

Runsastunut valkovuoto voi olla merkki myös emätintulehduksesta. Mikäli valkovuoto haisee, se on kokkareista tai sen väri muuttuu kellertäväksi, voi olla mahdollista, että kyseessä on emätintulehdus. Mikäli epäilet emätintulehdusta, ole yhteydessä terveydenhuoltoon, jossa tulehdus voidaan todeta. Täältä voit lukea lisää siitä, miten pääsee lääkäriin. Intiimihygieniasta on myös tärkeää muistaa pitää huolta. Pimpille riittää päivittäinen vesipesu ja alushousujen vaihto.

Voit tulla juttelemaan aiheesta myös seksuaalineuvontachattiimme. 

 

 

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

SmartBot vastaa kysymyksiin seksuaalisuudesta - testaa!

Auta meitä kehittämään ja opettamaan tekoälypohjaista SmartBottia kysymällä siltä seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...

Kuinka aborttiprosessi etenee?

Tällä luennolla kuulet kuinka aborttiprosessi etenee ja mitä siinä tapahtuu.