Siirry sisältöön

Tuloksia Vieraasta Veljeksi -toiminnasta

Julkaistu 16.12.2021 - Tuottanut Miessakit ry, Vieraasta Veljeksi -toiminta , Miessakit ry
Vieraasta Veljeksi -toiminta on tehokas tapa lisätä maahanmuuttajamiesten työelämävalmiuksia. Toiminnan menestyksen taustalla ovat olleet miesten vertaisuus ja motivoituneisuus.

Mentoritoiminnassa onnistuvat parhaiten parit, joissa molemmilla osapuolilla on samankaltainen ammatillinen tausta. Suurin osa pareista on jatkanut puolivuotisen prosessin loppuun, toki keskeyttäneitäkin on. Ystävyyksiä ja yhteydenpitoa on syntynyt ja osa mukana olleista on halunnut tukea ohjelmaa myös oman prosessinsa jälkeen.

Osallistujien monipuolinen kansallisuus- ja ammatillinen tausta tuottavat kaikille kiinnostavan kokonaisuuden, jossa pääsee tapaamaan normaalista sosiaalisesta kuviosta poikkeavia ihmisiä. Koska toiminta on vapaaehtoista ja siihen hakeutuminen osin sattumanvaraista, mukaan halutaan ja pyritään ottamaan mahdollisimman paljon eri ammattialoja edustavia ihmisiä.

Ensimmäinen Vieraasta Veljeksi -mentoriryhmä aloitti syksyllä 2016. Vuoteen 2020 mennessä ryhmiä on ollut yhdeksän, joista kahdeksan Helsingissä ja yksi Turussa. Osallistujia on Helsingissä ollut yli 100 ja Turussa 10.

Mentoritoimintaan osallistuneista suurimmalla osalla on ollut korkea- tai ammattikorkeakoulututkintoa vastaava koulutus. Ammattien ja kansallisuuksien kirjo on ollut hyvin laaja, putkiasentajasta tekniikan tohtoriin, ja maahanmuuttajaosallistujia on ollut mukana kaikilta mantereilta.

Vuoden 2018 seurannan mukaan noin 70 % mukana olleista oli saanut työ- tai opiskelupaikan. 25 % osallistujista oli työllistynyt koulutustaan vastaavaan työhön.

Tukihenkilötoiminta käynnistyi vuoden 2019 lopulla ja sen kautta on muodostettu vuoden 2020 aikana viisi tukiparia. Keskusteluryhmätoimintaan osallistuu viikoittain 5-10 henkilöä, mukana myös suomalaisia.

 

Miten mukaan?

 

Mentoritoimintaan on Helsingissä kaksi hakua vuodessa ja toimintaa on ollut myös Tampereella ja Turussa. Mukaan voi hakea ilmoittamalla kiinnostuksensa koordinaattorille ja/tai täyttämällä hakulomakkeen.

Tukihenkilökoulutuksia järjestetään Helsingissä kerran vuodessa syksyllä. Koulutuksiin ilmoittaudutaan Vieraasta Veljeksi -sivujen kautta.

Keskusteluryhmä kokoontuu Helsingissä. Se pyörii ympäri vuoden loma-aikoja lukuun ottamatta keskiviikkoisin klo 17-18.30 Annankadulla.

Voit myös kertoa, mistä toiminnasta olet kiinnostunut ja jättää yhteystietosi TÄSTÄ LINKISTÄ. Otamme sinuun yhteyttä.

Tervetuloa mukaan kiinnostavaan ja elähdyttävään toimintaan!

 

Lisätietoja:

https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/vieraasta-veljeksi/

 

Koordinaattori Heikki Parviainen

Puh. 044 751 1338

Etunimi.sukunimi@miessakit.fi

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vieraasta Veljeksi

Vieraasta Veljeksi järjestää työelämään keskittyvää mentoritoimintaa ja keskusteluryhmätoimintaa maahan muuttaneille miehille. Palvelu on...

Womento: Vinkkejä etäverkostoitumiseen

Vinkkejä etäverkostoitumiseen Väestöliiton Womento-mentorointiin osallistuville aktoreille sekä mentoreille, mentorointiparin työskentelyn...

Womento: Harjoituksia mentoroinnin tueksi

Käytännön harjoituksia joita aktori ja mentori voivat yhdessä tehdä osana Väestöliiton Womento-mentorointia