Siirry sisältöön

Vieraasta Veljeksi

Julkaistu 29.12.2023 - Tuottanut Miessakit ry
Vieraasta Veljeksi järjestää työelämään keskittyvää mentoritoimintaa ja keskusteluryhmätoimintaa maahan muuttaneille miehille. Palvelu on tarkoitettu maahan muuttaneille miehille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseen ja kotoutumiseen, sekä vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille miehille, jotka haluavat auttaa maahan muuttaneita mentoritoiminnan kautta.

Mentoritoiminnassa kantaväestöön kuuluvat tai kotoutuneet vapaaehtoiset miehet toimivat mentoreina työelämään suuntaaville maahanmuuttajamiehille. Mentorointiprosessi kestää puoli vuotta, jonka aikana mentori ja maahanmuuttaja muodostavat työparin ja pyrkivät edesauttamaan maahanmuuttajan työllistymistä ja kotoutumista. Toimintaan osallistuvilta toivotaan vähintään keskiasteen koulutusta, mikä edesauttaa sopivien työparien muodostamista.

Vieraasta Veljeksi -toiminta järjestää kotoutumisen ja suomen kielen omaksumisen tueksi myös keväisin ja syksyisin keskusteluryhmän, jossa keskustellaan suomeksi ajankohtaisista ja osallistujia kiinnostavista aiheista. Toiminnan tarkoituksena mahdollistaa kohtaamisia ja ylläpitää ja parantaa maahanmuuttajien suomen kielen taitoa. Mukaan toivotaan sekä maahanmuuttajia että suomalaisia vapaaehtoisia.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Womento: Vinkkejä etäverkostoitumiseen

Vinkkejä etäverkostoitumiseen Väestöliiton Womento-mentorointiin osallistuville aktoreille sekä mentoreille, mentorointiparin työskentelyn...

Womento: Harjoituksia mentoroinnin tueksi

Käytännön harjoituksia joita aktori ja mentori voivat yhdessä tehdä osana Väestöliiton Womento-mentorointia

Womento: Tervetuloa, aloita tästä

Tervetuloa mukaan Womento-mentorointiin. Womento on Väestöliiton vuonna 2011 käynnistämä koulutettujen naisten työuramentorointi- toiminta.