Siirry sisältöön

Tukihenkilö- ja keskusteluryhmätoiminta

Julkaistu 16.12.2021 - Tuottanut Miessakit ry, Vieraasta Veljeksi -toiminta , Miessakit ry
Tukihenkilö- ja keskusteluryhmätoiminta ovat Vieraasta Veljeksi -toiminnan muotoja, joilla tuetaan maahanmuuttajamiesten kaksisuuntaista kotoutumista.

Tukihenkilötoiminta

Vieraasta Veljeksi -toiminnassa mukana olleet maahanmuuttajamiehet kertovat usein vaikeuksista saada kontaktia suomalaisiin miehiin. Toisaalta myös suomalaiset miehet saattavat kaivata uusia ihmissuhteita tai vaikkapa mahdollisuuden päästä verestämään ranskan kielen taitojaan.

Tukihenkilötoiminnassa vapaaehtoiset suomalaiset tai pitkään Suomessa asuneet miehet toimivat tukihenkilöinä maahanmuuttajataustaisille miehille. Muodostamme toimintaan mukaan hakeutuneista pareja yhteisten kiinnostuksen kohteiden ja toiveiden perusteella. Tukihenkilöksi voivat hakeutua miehet koulutustaustasta ja iästä riippumatta, mikäli toiminta kiinnostaa.

Etsimme tukihenkilöitä kerran vuodessa järjestettävällä haulla. Toiminnasta kiinnostuneille järjestetään 2 x 2 tunnin tieto- ja koulutuspaketti, jossa annetaan käytännön ohjeita ja tietoa toiminnasta. Koulutuksen läpikäyneille tarjotaan tuettavia vuoden mittaan Vieraasta Veljeksi -toiminnan kautta. Tukiprosessin on tarkoitus kestää noin puoli vuotta. Pyrimme järjestämään parin kaikille koulutukseen osallistuneille. Vapaaehtoisen on mahdollista halutessaan toimia tukihenkilönä myös useammalle kuin yhdelle maahanmuuttajalle.

Tuettavat henkilöt ovat eri-ikäisiä, maahanmuuttajataustaisia miehiä, jotka kokevat tarvitsevansa kaveria yhteiseen tekemiseen, tutustumiseen tai tueksi suomen kielen opetteluun. Saamme tukihenkilötoimintaan sopivia yhteydenottoja suoraan, Vieraasta Veljeksi -mentoritoiminnan ja keskusteluryhmän sekä yhteistyökumppaniemme kautta.

Keskusteluryhmätoiminta

Keskusteluryhmässä keskustellaan suomeksi ajankohtaisista ja osallistujia kiinnostavista aiheista. Toiminnan tarkoituksena mahdollistaa kohtaamisia ja ylläpitää ja parantaa maahanmuuttajien suomen kielen taitoa. Mukana on sekä maahanmuuttajia että suomalaisia vapaaehtoisia.

Ryhmässä on mahdollisuus tavata hyvin erilaisista ammatillisista, kielellisistä ja kulttuurillisista taustoista tulevia miehiä. Keskusteluissa nousee esiin miehiä yli kansallisuusrajojen yhdistäviä ja erottavia tekijöitä. Tärkeintä on, että asioista puhutaan.

Keskusteluryhmä on avoin, eli kiinnostuneet voivat tulla paikalle ilman ennakkoilmoittautumista. Ryhmään osallistuminen voi olla säännöllistä tai jäädä yhteen kertaan osallistujan oman mielenkiinnon mukaan. Vieraasta Veljeksi -toiminnan sivuille päivitetään listaa ryhmän keskustelunaiheista. Osallistujat voivat myös itse ehdottaa näitä.

Ryhmä kokoontuu Miessakit ry:n tiloissa Annankatu 16 B 28 joka keskiviikko kello 17-18.30.

 

Lisätietoja:

Tukihenkilötoiminta:

https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/vieraasta-veljeksi/tukihenkilotoiminta/

Keskusteluryhmä:

https://www.miessakit.fi/toimintamuodot/vieraasta-veljeksi/keskusteluryhma/

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Vieraasta Veljeksi

Vieraasta Veljeksi järjestää työelämään keskittyvää mentoritoimintaa ja keskusteluryhmätoimintaa maahan muuttaneille miehille. Palvelu on...

Womento: Vinkkejä etäverkostoitumiseen

Vinkkejä etäverkostoitumiseen Väestöliiton Womento-mentorointiin osallistuville aktoreille sekä mentoreille, mentorointiparin työskentelyn...

Womento: Harjoituksia mentoroinnin tueksi

Käytännön harjoituksia joita aktori ja mentori voivat yhdessä tehdä osana Väestöliiton Womento-mentorointia