Siirry sisältöön

Tervetuloa häirintä urheilussa -kurssille.

Julkaistu 23.11.2021 - Tuottanut Pauliina Lius , Asiantuntija , Väestöliitto
Häirintä urheilussa -kurssi on suunnattu 13–25-vuotialle urheilijoille ja urheilussa mukana oleville toimijoille, kuten valmentajille ja ohjaajille.  Kurssin aikana käydään läpi mitä on seksuaalinen ja sukupuoleen perustuva häirintä. Lisäksi pohditaan yhdessä, miten sinä voit olla mukana ennaltaehkäisemässä häirintää urheilussa. Kurssin aikana käydään läpi miten toimia,  jos sinä tai muu urheilussa mukana oleva henkilö kohtaa häirintää urheilussa. 

Tervetuloa Häirintä urheilussa -kurssille.  

Tämä kurssi on suunnattu 13–25-vuotialle urheilijoille ja urheilussa mukana oleville toimijoille, kuten valmentajille ja ohjaajille. 

Kurssin aikana käydään läpi mitä on seksuaalisuutta loukkaava ja sukupuoleen perustuva häirintä. Lisäksi pohditaan yhdessä, miten sinä voit olla mukana ennaltaehkäisemässä häirintää urheilussa. Kurssin aikana käydään läpi miten toimia,  jos sinä tai muu urheilussa mukana oleva henkilö kohtaa häirintää urheilussa. 

Kurssia ei tarvitse suorittaa kerralla, vaan sen voi suorittaa pienemmissä osissa. Voit myös valita kurssista vain ne osat, joista kaipaat lisätietoa. 

Kurssin aikana käsiteltävät aiheet saattavat herättää monenlaisia tunteita. Niiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin, vaan voit keskustella niistä tarvittaessa turvallisen aikuisen kanssa tai ottaa yhteyttä Väestöliiton Et ole yksin -palveluun soittamalla tai chattaamalla päivystysaikojen puitteissa. Ajankohtaiset päivystysajat ja yhteystiedot löydä osoitteesta www.etoleyksin.fi 

Mukavia oppimishetkiä!  

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Nuorten tukeminen chatissa – neuvoja ja työkaluja haastaviin tilanteisiin

Kurssista saat tietoa, miten toimia haastavissa nuoren kanssa käydyissä chat-keskustelutilanteissa. Lisäksi saat työkaluja auttamistyössä...

Q&A: Miten toimia, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän?

Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos keskustelu nuoren kanssa ei tunnu etenevän. Videolla keskitytään...

Q&A: Mitä, jos nuori ei halua tai pysty ottamaan apua vastaan?

Tästä osiossa saat konkreettisia neuvoja siihen, miten menetellä, jos nuori ei halua tai pysty ottamaan apua vastaan chat-keskustelussa.