Siirry sisältöön

Kuinka teen aloitteen seurusteluun?

16.10.2018 klo 15:31 - Tuottanut Väestöliitto
Seurustelu voi alkaa toisen aloitteesta tai yhteisestä päätöksestä. Aloitteen tekeminen voi olla vaikeaa, mutta jokaisella on omat tapansa kertoa ihastumisestaan. Joku kirjoittaa kirjeen, toinen kysyy suoraan, kolmas laittaa viestin ja neljäs pyytää kaveria kysymään.

”Tykkään susta” -viestin saamisesta kannattaa olla imarreltu. On hienoa olla ihastumisen arvoinen. Jos tunne on molemminpuolinen, voidaan sopia seurustelemisesta. Seurustelu on elämän eri vaiheissa erilaista; se voi olla pelkkiä katseita ja viestittelyä, käsikkäin kulkemista ja kahden kesken olemista.

Joskus voi saada viestin henkilöltä, jonka kanssa ei halua seurustella. Silloin on hyvä miettiä, miten aloite torjutaan tyylikkäästi ja toista kunnioittaen. Silloin voi miettiä, miten itse haluaisi toisen kertovan pakeista itselle ja toimia sen mukaan. Välttely, pakoilu tai naureskelu eivät kuulu asiaan.

Jokainen meistä toivoo, että itseä kohdeltaisiin arvostaen ja kunnioittavasti.

On myös hyvä miettiä sitä vaihtoehtoa, ettei valloittaminen onnistu ja itse saa pakit. Kuinka siitä selviää?

Nuorten palvelujen asiantuntijat, Väestöliitto

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Ihmissuhdechat 18-29 vuotiaille

Pride-viikon kunniaksi tarjoamme nuorille aikuisille (18-29v) tukea ihmissuhdekysymyksiin iltachatissa.

Kokemus kohtaa uteliaisuuden - miten luonnossa seikkailu tukee lapsen ja isovanhemman suhdetta?

Millainen isovanhempi sinä olet? Tuntuuko roolisi sinulle sopivalta, entä miten isovanhemmuuden luonne on muuttunut vuosien ja vuosikymmenten...

Ero -podcast

Nuorten aikuisten erot – mistä ne johtuvat, mitä tunteita ne aiheuttavat ja miten erosta pääsee yli? Väestöliiton psykoterapeutti Heli...