Siirry sisältöön

Astman omahoidon ABC - omahoidolla oireet haltuun

04.09.2023 klo 11:30 - Tuottanut Filha ry
Astman ABC tarjoaa tietoa ja tukea omahoitoon eri elämäntilanteissa oleville työikäisille mahdolliset vuodenaikasidonnaiset haasteet huomioiden.

Oletko saanut astmadiagnoosin juuri äsken vai jo vuosia sitten? Jos olet työikäinen astmaa sairastava ja kaipaat vinkkejä omahoitoosi, tämä on oikea paikka sinulle.

Astmadiagnoosi on voinut tulla sinulle yllätyksenä. Terveydenhuollon vastaanotolla moni asia on voinut mennä ohitse. Tältä sivulta voit saada tukea astman omahoitoosi sekä mahdollisiin vuodenaikasidonnaisiin haasteisiin. Tutustu sisältöihin ja ota tarvittaessa yhteyttä chatin kautta. Astman omahoidon ABC -hankkeessa ei oteta kantaa lääkityksiin eikä henkilökohtaisiin hoitolinjauksiin. Astman omahoidon ABC -hanke ei liity terveydenhuollon palveluihin.

Astman omahoidon ABC on STEA rahoitteinen Filha ry:n hallinnoima kolmevuotinen hanke. Hanketta toteutetaan yhdessä Hengitysliitto ry:n kanssa. Yhteistyökumppaneina ovat Suomen Apteekkariliitto sekä Allergia-, Iho- ja Astmaliitto.

 

“Miten hallitsen astmaa?”

Tähän kysymykseen vastaa keuhkolääkäri Antti Saarinen torstaina 7.3.24 klo 17–17.30. Tietoisku toteutetaan Teamsin välityksellä. Liity mukaan tästä.

Voit lähettää kysymyksiä ennakkoon: info@astmanabc.fi.

______________________________________________________________________________________________________________

Vaikuttavatko eri vuodenajat astman omahoitoon?

Astmaa sairastavalle eri vuodenajat voivat tuoda erilaisia haasteita hoitoon. Tutustu verkkokurssiimme ja ota astmasi hallintaan, tilanteessa kuin tilanteessa ja vuodenajasta riippumatta (Siirryt uuteen  välilehteen Hyvä Kysymys-alustalla.) Verkkokurssiltamme löydät myös kattavan tietopaketin astmasta sairautena. Huomioithan, että jaksoja ei tarvitse käydä tietyssä järjestyksessä. Jos taivaalla paistaa keväinen aurinko ja lumet sulavat kovaa vauhtia, lue ensin miten kevääseen kannattaa varautua!

Maksutonta tukea omahoitoon apteekeissa lähellä sinua

Haluaisitko ohjausta astman omahoitoon asiantuntijalta? Apteekkikiertueella se on mahdollista! Astman omahoidon ABC -hankkeen työntekijät kiertävät apteekeissa ympäri Suomen. Tarjolla on maksuttomasti ohjausta, neuvoja ja tietoa omahoitoon liittyen. Apteekeissa vieraillaan klo 14-17 välillä. 

Kevään 2024 apteekit:

Menneet:

 

Kysy asiantuntijalta -chat

Kysy asiantuntijalta -chat palvelee sinua omahoitoon liittyvissä kysymyksissä. Kolmesti viikossa oleva chat on maksuton ja toimii jonotusperiaatteella. Kysymyksiisi vastaa astman omahoidon asiantuntija.

Kaipaatko vertaistukea?

Tietoa vertaistuesta löydät täältä. 

Ota yhteyttä

Jos haluat olla yhteydessä omahoitoon liittyvissä asioissa, voit laittaa meille sähköpostia: info@astmanabc.fi

Hankkeessa työskentelevät:

Salla-Maaret Keijälä, hankevastaava, salla-maaret.keijala@filha.fi

Sanna Lankinen, hanketyöntekijä, sanna.lankinen@filha.fi

Kati Tuominen, hanketyöntekijä, kati.tuominen@filha.fi

Matleena Aitasalo, Hengitysliiton asiantuntija, matleena.aitasalo@hengitysliitto.fi

 

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Endometrioosiviikon vertaistukichat 20.3.2024

Tervetuloa mukaan endometrioosin vertaistukichattiin! Chat on tarkoitettu endometrioosin ja adenomyoosin kanssa eläville tai niitä itsellään...

Vertaistuesta voimaa astman omahoitoon

Astman omahoidolla tarkoitetaan sairastuneen osallistumista oman hoitonsa suunnitteluun ja toteutukseen. Omahoidon toteuttamiseen saat tukea...

PCOS:n vertaistukichat 21.5.2024

Haluatko jutella vertaisten kanssa? Tervetuloa PCOS:n vertaistukichattiin! Chat on tarkoitettu kaikille PCOS:n kanssa eläville tai sitä itsellään...