Siirry sisältöön

Artikkelit

Artikkelit ovat kirjoitettuja tekstisisältöjä, jotka järjestöjen asiantuntijat ovat tuottaneet. Artikkeleita voi seuloa kohderyhmän tai aihealueen mukaan.

Olet lämpimästi tervetullut sivustolle etsimään vastauksia, ja ehkä löytämään kysymyksiä kanssamme intersukupuolisuudesta.
Tuottanut Intersukupuolisten ihmisoikeudet Isio ry
itkevä vauva

Vierastaminen

Useimmilla vauvoilla tulee vierastamiskausi, jolloin kaikki uudet tai harvoin tavatut ihmiset jännittävät. Vauva on tällöin oppinut erottamaan tutut vieraista, mikä on psyykkisen ja sosiaalisen kehityksen aikaansaama ilmiö. Se miten voimakasta vierastaminen on...
Tuottanut Väestöliitto

Mikä on hormonikierukka?

Hormonikierukka on raskauden ehkäisymenetelmä, jonka saa kolmeksi, viideksi tai jopa seitsemäksi vuodeksi kerrallaan. Hormonikierukka ei siis suojaa seksitautitartunnoilta.
Tuottanut Väestöliitto

Vireysmittari

Lapsi harjoittelee omien tunnetilojen tunnistamista ja oman vireystilan säätelemistä. Hauskasti ja värikkäästi kuvitetun vireysmittarin avulla lapsi voi aikuisen kanssa tutkia ja opetella tunnistamaan omaa vireystilaansa, siihen liittyviä tunteita ja kehon...
Tuottanut Väestöliitto
Lapsi huolissaan vanhemman sylissä
Venäjän sota Ukrainaa vastaan on herättänyt Eurooppaan pakolaistulvan. Tulijat ovat enimmäkseen naisia ja lapsia, koska isät ja veljet ovat jääneet puolustamaan maataan. Monet valtiot tarjoavat suojaa, turvaa ja hoitoa, mutta miten auttaa ihmistä selviytymään...
Tuottanut Väestöliitto
Kasiluokan laajaan terveystarkastukseen kuuluu sekä terveydenhoitajan että lääkärintarkastus. Lisäksi nuori käy hammaslääkärissä. Kaikkeen käynneillä tapahtuvaan tulee aina olla nuoren suostumus, eli mistä tahansa on oikeus kieltäytyä.
Tuottanut Väestöliitto
vauvan ja vanhempi käsikkäin
Varhainen vuorovaikutus on vauvan käytöksen takana olevien viestien ja tarpeiden tulkintaa, niihin eläytymistä, ymmärtämistä sekä sanoittamista. Vauva viestii omista tarpeistaan äänin, ilmein ja elein. Hän voi viestiä esimerkiksi nälkää, likaista vaippaa,...
Tuottanut Väestöliitto
Kaksi nuorta makoilee

Mikä on klamydia?

Klamydia on yleisin seksitauti Suomessa. Klamydiatartunnat ovat yleisimpiä nuorilla ja nuorilla aikuisilla. Klamydia on useimmiten oireeton.
Tuottanut Väestöliitto
Ahdistus kuin usvainen suo -verkkokurssiin kuuluvan Pelkoja, paniikkia, pakko-oireita -testin oikeat vastaukset selityksineen.
Tuottanut Mielenterveyden Keskusliitto ry
Ahdistus kuin usvainen suo -verkkokurssiin kuuluvan Mitä tiedät ahdistuneisuushäiriöstä? -testin oikeat vastaukset.
Tuottanut Mielenterveyden Keskusliitto ry
Lataa lisää