Siirry sisältöön

Voiko mies saada tuplaorgasmin?!

Julkaistu 13.06.2019 - Väestöliitto
Paljon puhutaan, että nainen voi saada useita orgasmeja yhdynnän aikana mutta monesti unohtuu, että niin voi saada miehetkin. Se on toki harvinaisempaa, mutta täysin mahdollista.
Poikien Puhelin -
Tuottanut Väestöliitto

Perehdytään ensin hieman orgasmin fysiologiaan. Orgasmin tiedetään olevan fyysinen sekä psykologinen kliimaksi, joka aiheutuu seksuaalisen kiihottumisen laukeamisesta. Usein laukeaminen aiheutuu sukupuolielinten stimulaatiosta, kuten runkkaamisesta tai yhdynnästä. Miehistä 93 % on ilmoittanut saaneensa orgasmin yhdynnän aikana mutta naisten vastaava luku on 46 %. Tavallisesti miehen orgasmi tapahtuu niin, että eturauhasen ja virtsaputken tyvessä olevat lihakset supistelee nopeasti ja rytmikkäästi. Tämän aikana mies myös kokee yleensä siemensyöksyn, joka kestää tavallisesti noin 3-10 sekuntia. Siemensyöksyn jälkeen tulee refraktaariaika eli ns. lepovaihe, jonka aikana kiihottuminen ja orgasmin kokeminen eivät ole mahdollisia. Tämän kesto on yksilöllistä ja voi kestää sekunneista kokonaiseen päivään asti.

Miehen kyky saada useita orgasmeja on osittain sidottu siemensyöksyyn ja siitä johtuvaan lepoaikaan. Mikäli mies saa siemensyöksyn orgasmin aikana, niin on hankalampaa saada toinen orgasmi heti perään. Mies voi saada myös orgasmin ilman siemensyöksyä. Niiden avulla on mahdollista kokea useampi orgasmi peräkkäin. Tällöin mies kokee orgasmin tunteen mutta ei saa siis siemensyöksyä. Miehen sarjaorgasmi on kuitenkin melko harvinainen, sillä siemensyöksyn pidättäminen vaatii erityistä osaamista ja keskittymistä. Lisäksi sarjaorgasmi on todennäköisempi saada nuorena. Mies siis voi saada siemensyöksyn ilman mielihyvän ja orgasmin kokemusta tai kokea orgasmin ilman siemensyöksyä. Orgasmi ei siis ole miehellä sama asia kuin siemensyöksy, vaan orgasmi on kokemuksellinen reaktio aivoissa, kun taas ejakulaatio on fysiologinen reaktio sukupuolielimissä. Mies voi saada myös orgasmin esimerkiksi eturauhasta ja peräaukon aluetta hyväilemällä.

Useasti myös unohtuu, että myös mies ei aina saa orgasmia. On myös mahdollista, että mies saa siemensyöksyn, mutta ei tunne orgasmin aiheuttamaa mielihyvää. Tätä kutsutaan anhedoniaksi, eli kyvyttömyydeksi nauttia asioista. Ohimenevänä tunteena anhedonia on tavallista. On mahdollista, että kyky kokea nautintoa häiriintyy hetkellisesti esimerkiksi elämänmuutosten, stressin, uupumuksen tai tiettyjen lääkehoitojen yhteydessä. Mikäli kyvyttömyys nauttia asioista jatkuu pidempään, voi se silloin olla yhteydessä johonkin mielenterveyden häiriöön, kuten masennukseen. Lisäksi on normaalia jos vaikka päihtyneenä on yhdynnässä tai masturboi, niin laukeaminen voi olla hankalaa tai jopa mahdotonta.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat 13–28 -vuotiaille

Chatissa voit keskustella kirjoittaen koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua askarruttavista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä...

Seksuaalineuvontachat

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä.

Mitä tehdä, jos raskaudenpelko on suhteettoman suuri?

On tavallista, että raskauden mahdollisuus herättää jonkinasteista huolta ja pelkoa. Jos huoli on voimakasta ja pitkäkestoista sekä rajoittaa...