BETA Siirry sisältöön

Voiko homot panna?

Julkaistu 06.08.2018 - Väestöliitto
Tottakai! Kuitenkin vastoin yleistä harhaluuloa anaaliseksiä harrastaa vain osa miehistä, joilla on seksiä miesten kanssa. Toisille peräaukko voi olla olennainen osa seksielämää, mutta varsinainen yhdyntä ei kuulu jokaisen homon elämään.
Poikien Puhelin
Tuottanut Väestöliitto

Anaaliseksiä harrastavat homomiehet määrittelevät itsensä usein bottomiksi (vastaanottava osapuoli) tai vaihtoehtoisesti hän voi olla top (antava osapuoli). Roolit voivat myös vaihdella tilanteen mukaan.

Ulostaminen ja peräaukon huuhtelu vedellä ennen varsinaista THE hetkeä on suositeltavaa. Anaaliseksissä, niin homoilla kuin heteroillakin, olennaista on liukuvoiteen riittävä käyttö. Ilman liukuvoidetta anaaliseksi saattaa olla hyvinkin kivuliasta. Anaaliin tulee mennä sisään varovaisesti ja toisen tuntemuksia kuunnellen. Suurimman riskin anaaliseksissä aiheuttaa väkisin sisään meno. Anaaliseksissä voi pahimmillaan vahingoittua sulkijalihas, mistä voi seurata ulosteen karkailua.

Myös kondomin käyttö on erittäin tärkeää. Erityisesti sen takia, koska anaaliseksissä seksitautien riski on suurempi verrattuna emätinyhdyntään, sillä limakalvot rikkoutuvat helposti. Anaaliyhdyntään on olemassa nimenomaan siihen tarkoitettuja kondomeja, jotka ovat paksumpia ja siten kestävämpiä. Anaaliseksissä on tärkeä oppia myös rentoutumaan. Peräaukko on joukko lihaksia, joiden jännittäminen ja rentouttaminen on tahdonalaista. Sisäinen sulkijalihas alkaa noin sentti peräaukosta sisäänpäin. Peräaukkoon jotakin työnnettäessä tämä lihas laittaa eniten vastaan, mutta noin minuutin kuluttua se rentoutuu. Peräaukkoon ei tule laittaa mitään sellaista, joka voi päästä käsistä irti. Sulkijalihas imaisee helposti välineen sisäänsä.

Kaikki eivät pidä anaaliseksistä ja jokaisella on oikeus pitää ja haluta juuri omanlaistaan seksiä. Anaaliseksi onkin vain yksi monista tavoista, joilla miehet voivat harrastaa seksiä keskenään. Miesten väliseen seksiin voivat kuulua yhtä hyvin myös mm. sormettaminen, erilaiset seksilelut, suuseksi ja hyväileminen. On tärkeää löytää sellaisia tapoja tehdä seksiä, mistä molemmat osapuolet nauttivat.

SOITA!

Poikien Puhelin on avoinna arkisin kello 13-18 numerossa 0800 94884. Soitot ovat luottamuksellisia ja ilmaisia.

CHATTAA!

Chatimme on auki arkisin kello 13-15. Chat löytyy Poikien Puhelimen verkkosivulta.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Voiko vanhempien kanssa puhua seksistä?

Seksistä puhuminen vanhempien kanssa mietityttää monia murrosiän alettua. Kehon muutokset hämmentävät ja seksuaaliset halut alkavat heräillä....

Voiks omaa spermaa syödä?

Sperma, eli siemenneste, on siittiöitä sisältävää nestettä jonka tarkoituksena on kuljettaa ja ravita siittiöitä. Siittiöiden tehtävänä...

Miten seksileluja huolletaan?

Jotta dildot, anustapit, tekopillut ynnä muut lelut pysyisivät käyttökuntoisina mahdollisimman pitkään, niin niitä on syytä huoltaa ja...