Siirry sisältöön

Miten vedetään käteen?

Julkaistu 27.02.2019 - Väestöliitto
Käteen vetämisen ajatellaan arkikielessä tarkoittavan itsetyydytystä, jossa hyväillään penistä – tavallisesti liikuttaen esinahkaa edestakaisilla liikkeillä. Ideana on siis nauttia omasta kehosta ja tuottaa itselleen seksuaalista nautintoa
Tuottanut Väestöliitto

Yhtä oikeaa tapaa runkata ei ole, vaan jokainen löytää kokeilemalla sopivan tyylin, otteen ja tahdin. Peniksen päässä eli terskassa on tuhansia hermopäätteitä ja se on siksi hyvin tuntoherkkä kohta, jonka koskettelu voi aiheuttaa erilaisia tuntemuksia ja värityksiä. Käteenveto voi huipentua siemensyöksyyn ja orgasmiin. Se ei aina kuitenkaan tapahdu eikä sitä aina välttämättä edes tavoitella.

Sanansa mukaisesti, itsetyydytystä tai sooloseksiä tehdään yleensä omassa rauhassa. Hetkeen itsensä kanssa kannattaa varata riittävästi aikaa sekä paikka, jossa ei tule häirityksi. Ajatus siitä että toiset tietävät omasta masturboinnista voi tuntua nololta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että sitä harrastaa melkein kaikki, vaikka se onkin henkilökohtainen asia, joka ei toisille kuulu. Toisaalta kaikki eivät pidä itsetyydytyksestä alkuunkaan.

Jo pienet lapset koskettelevat sukuelimiään tutustuen kehoonsa ja hakien hyvänolon tunnetta. Useimmilla runkkailu seksuaalisen mielihyvän tuottamisena tulee ajankohtaiseksi murrosiässä, jolloin tutkiskellaan omaa muuttuvaa kehoa sekä sitä, mikä tuntuu hyvältä ja mistä kiihottuu. Jos sooloseksi on nautinnollista, on se mainio tapa tutustua itseensä ja omaan kehoonsa. Sen kautta voi nauttia omasta seksuaalisuudesta ja rentoutua.

Itsetyydytys voi usein olla arkista, pikaista käteenvetoa tuttuun ja toimivaksi todettuun tapaan. Se voi olla paljon muutakin ja siihen voi kuulua myös erilaisia apuvälineitä. Toisaalta jos käteenveto alkaa muistuttaa arkista rutiinia ja tuntua miltei pakkopullalta, voi olla hyvä pysähtyä pohtimaan, tuottaako se toivottua mielihyvää. Jos ei, kannattaa siitä pitää pientä breikkiä.

Itsetyydytystä voi halutessaan höystää pornon katsomisella, mutta kannattaa myös kokeilla ilman sitä ja kehittää omaa mielikuvitusta. Jos runkkaamiseen on käytössä tarpeeksi aikaa, pystyy rauhassa keskittymään omaan kehoon ja siihen mitä siinä tapahtuu; ovatko eri ruumiinosat rentona vai jännittyneitä ja seuraamaan omaa hengitystään.

Masturbointi voi vaikuttaa liian kivalta ollakseen vaaratonta, mutta sitä se silti on. Se ei esimerkiksi vaikuta siittiöiden laatuun vaan päinvastoin, sillä on todettu ennaltaehkäisevän mm. eturauhassyöpää. Toisaalta sanonta ”Parempi överit kuin vajarit” ei runkkaamiseen päde, sillä överiksi mennessään lopputuloksena penikseen saattaa tulla kivuliaitakin hankaumia. Silloin on syytä pitää taukoa ja kohtuullistaa tahtia.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat 13–28 -vuotiaille

Chatissa voit keskustella kirjoittaen koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua askarruttavista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä...

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat 13–28 -vuotiaille

Chatissa voit keskustella kirjoittaen koulutetun seksuaalineuvojan kanssa sinua askarruttavista seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä...

Seksuaalineuvontachat

Sexpo tarjoaa maksutonta neuvontaa seksuaalisuuden, seksin, sukupuolisuuden ja ihmissuhteiden kysymyksissä.