Siirry sisältöön

Miten tytöt runkkaa?!

Julkaistu 12.10.2018 - Väestöliitto
Tytöt runkkaa siinä missä muutkin, vaikka siitä joskus puhutaan toisin sanoin. Naisten itsetyydytyksestä, sekä varsinkaan siitä puhuminen ei ole joinakin aikoina pidetty sopivana laisinkaan. Jokaisella on kuitenkin sukupuolesta riippumatta oikeus iloita oman kehonsa mahdollisuuksista tuottaa nautintoa.
Poikien Puhelin -
Tuottanut Väestöliitto

Klitoriksen pää on pillun ulkopuolella, virtsaputken yläpuolella ja sisempien häpyhuulten yhtymäkohdassa sijaitseva erittäin kosketusherkkä alue, jonka stimuloimisesta moni kokee suurta nautintoa, osa orgasmiin saakka. Sooloseksissä tämä voi tapahtua sormia, käsiä tai seksileluja käyttäen – hivellen ja hieroten. Klitoriksen päätä suojaa pieni ihopoimu, klitoriksen huppu – vähän kuten peniksen terskaa peittävä esinahka. Loput paisuvaiskudoksesta koostuvasta klitoriksesta on piilossa elimistön sisällä. Pään lisäksi härpäkkeeseen kuuluu myös kaksi emättimen sivuja ympäröivää vartta. Kiihottuessa klitoriksen pakkautuu verta, samalla aivan kuten peniskin. Omistajalleen nautinnon tuottamisen lisäksi, klitorikselle ei ole löydetty mitään muuta tehtävää.

Emättimen herkimmät eli samalla stimuloinnin kannalta parhaat alueet ovat klitoriksen lisäksi emättimen suuaukko ja siitä 3-5 cm sisäänpäin. Osa nauttii erityisesti sen etuseinämän hieromisesta. Emättimen syvemmät osat eivät ole niin tuntoherkkiä. Runkkaamisessa niitä voi hyväillä sormilla, käsillä, dildolla tai jollakin muulla esineellä. Myös tytöt ja naiset voivat kokea nautintoa peräaukkonsa hyväilystä, mutta se ei ole kaikkien juttu. Jos työntää jotain kehonsa sisään on tärkeää huolehtia hygieniasta. Dildojen tai vastaavien esineiden päällä voi käyttää kondomia. Luistoa voi myös saada lisää käyttämällä liukuvoidetta.

Sukuelinten hivelöimisen lisäksi monille jo kehon hierominen tai muu hellyys, kuten rintojen tai pakaroiden hyväily on kiihottavaa. Kaikenlaisen hiplaamisen ohella voi itsetyydytyksen nautinnollisuudessa usein olla olennaista myös rentoutuminen, oma mielikuvitus, kiihottavat fantasiat ja porno. Runkkaaminen päättyy usein orgasmiin, joka on voimakas seksuaalisen nautinnon tunne, mutta hetki voi olla hekumallinen myös vaikka sitä ei tavoittelisikaan.

Masturbointi onkin mitä mainioin tapa tutustua omaan kehoonsa ja siihen, mikä tuottaa itselle nautintoa.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille ja nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan...

SmartBot vastaa kysymyksiin seksuaalisuudesta - testaa!

Auta meitä kehittämään ja opettamaan tekoälypohjaista SmartBottia kysymällä siltä seksuaalisuuteen liittyviä kysymyksiä.

Perustietoa raskaudenkeskeytyksistä

Tällä luennolla kuulet perustietoa liittyen raskaudenkeskeytyksiin. Seuraavan noin 30 minuutin aikana käsitellään yleisimpiä tapoja, joilla ei...