Gå till innehållet

Dataskyddsbeskrivning | Chattar

När du deltar i en chatt samlar vi in lite mer uppgifter om dig än om normalbesökaren. Personuppgiftsbehandlingen syftar till att trygga chattjänsternas säkerhet. Dessa uppgifter om dig behandlas inte om du inte deltar i någon chatt.

I din webbläsare lagras information om den pseudonym du använder för att chatta. De andra användarna ser också din pseudonym men inga andra uppgifter om dig.

När du bokar tid för en chatt lagras också information om chattens ämne, chattens målgrupp och tidpunkten för bokningen samt mejladressen som du använde för att boka. Dessa data är synliga för chattens arrangör och för administratörerna men inte för andra.

Loggdata för chattsamtal är för samtalsparterna synliga i chattvyn ända tills de loggar ut från chatten. Alla loggdata raderas ur webbtjänstens databas automatiskt en gång i dygnet.

Om du vill skydda din personliga integritet ska du för våra chattar använda en pseudonym och en mejladress som inte avslöjar vem du är. Efter chatten är det bra att också rensa webbläsarens cacheminne, om du vill att samtalshistoriken eller din pseudonym inte ska vara synliga för andra som använder samma dator.

Gå till ingångssidan för vår dataskyddsbeskrivning