Siirry sisältöön

MASI – Apua isille masennusoireisiin tai niiden kohtaamiseen perheessä

Julkaistu 03.11.2023 - Tuottanut Miessakit ry
MASI tukee isien toimintakykyä ja edistää heidän hyvinvointiaan perheissä, joissa jommallakummalla vanhemmista on masennukseen viittaavaa oireilua, järjestämällä ohjattuja vertaisryhmiä ja tarjoamalla yksilöllistä tukea. Asiakkaaksi voivat hakeutua biologiset-, kasvatti- ja adoptioisät sekä uusperheiden isät.

MASI-toiminnan tavoitteena on auttaa masennusoireiden ja oman jaksamisensa kanssa kipuilevia isiä jäsentämään omaa tilannettaan ja tukea elämänhallinnan ylläpitämisessä sekä isyyden haasteisissa. Toiminta on maksutonta.

Apua on saatavilla kasvokkain, etäyhteyksin, puhelimitse ja sähköpostitse.

Puhelin- ja sähköpostineuvonnan kautta miehet saavat apua ja tietoa masennuksesta, sen oireista ja itsehoitomenetelmistä. Puhelinaika on maanantaista torstaihin klo 9-12. Soita numeroon 044 751 1346.

Yksilötapaamisissa miehet käyvät läpi omaan tai perheen hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä yhdessä isätyön ammattilaisen kanssa. Yksilötapaamisia järjestetään Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä. Tapaamiset on mahdollista järjestää myös etäyhteyksin.

MASI-toiminta järjestää myös ammatillisesti ohjattuja vertaisryhmiä, joissa miehet voivat käsitellä omaa tilannettaan sekä keskustella luottamuksellisessa ympäristössä omasta hyvinvoinnistaan ja mielenterveyteen, parisuhteisiin ja perheeseen liittyvistä kysymyksistä. Ryhmässä isät saavat mahdollisuuden keskustella vanhemmuudesta tavalla, joka ei yleensä toteudu isien lähisuhteissa. Ryhmiä järjestetään Tampereella, Lahdessa ja Helsingissä sekä etäyhteyksin.

MASI auttaa isiä myös verkon välityksellä erilaisissa palveluissa:

MASI-keskustelupalsta Tukinet.net-verkkopalvelussa miehet voivat vaihtaa ajatuksia keskenään isyydestä. Keskustelupalsta sisältää isien omia kirjoituksia, työntekijöiden kommentteja sekä hyödyllistä tietoa isyydestä ja masennusoireista.

MASI-verkkokurssi Hyväkysymys.fi-verkkopalvelussa sisältää tietoa isyydestä, masennusoireista ja niiden puheeksi ottamisesta sekä itsenäisiä pohdintatehtäviä.

MASI-chatissa isät voivat keskustella toisten isien kanssa luottamuksellisesti ja anonyymisti. Vastaajana toimii MASI-toiminnan kouluttamat vapaaehtoiset. MASI-chat päivystää syyskaudella keskiviikkoisin 2.8.-29.11. 2023 klo 20.00-22.00.

MASI-opas käsittelee isien pikkulapsivaiheeseen ajoittuvia masennusoireita. Julkaisu sisältää tietoa, joka helpottaa isäksi tulemiseen liittyvien muutosten kohtaamisessa, sekä näkökulmia keskusteluun isyydestä, masennusoireista, vanhemmuudesta ja parisuhteesta lasten ollessa pieniä. Opas on suunnattu avuksi isyyden alkumetreillä miehille itselleen, heidän läheisille sekä isien kanssa työtä tekeville sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille.

MASI-toiminnan logo.

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Lapsen viisi toivetta eroaville vanhemmille

Vanhempien ero on myös lapsen kriisi. Eroavat aikuiset voivat sitä omalla toiminnallaan syventää tai madaltaa. Parhaimmillaan vanhemmat...

Puhutaan rahasta osa 2: Raha-asioista puhuminen lapsen kanssa

Lasten ja nuorten kanssa on tärkeää puhua rahasta ikätasoisesti. Lapsille voi kertoa perheen rahatilanteesta ja siitäkin, että ei ole varaa...

Nuoren itsenäistyminen haastaa vanhemman muutokseen

Itsenäistyvä nuori haastaa myös vanhempaa itsenäistymään. Vanhemman tehtävä on sekä tukea nuorta hänen itsenäistymisessään että kantaa...