Siirry sisältöön

Voiko seksitauti tarttua itsetyydytyksestä?

ID 279035

Hei olen poika ja pelkään että saan sukupuolitaudin itsetyydytyksestä niin onko tämä mahdollista

Asiantuntija vastaa

15.06.2022 klo 12:11 , Väestöliitto

Hei.

Kiitos yhteydenotostasi nettineuvontaan. Kerrot olevasi huolissasi siitä, voiko seksitaudin saada itsetyydytyksestä. Seksitaudit ovat joko bakteerin tai viruksen aiheuttamia tartuntatauteja.  Voit lukea täältä lisää seksitaudeista. 

Seksitaudit tarttuvat seksissä limakalvon tai ihon hankautuessa vastakkain ja eritteiden vaihtuessa. Seksitaudit voivat tarttua esimerkiksi suojaamattomassa emätin- tai anaaliyhdynnässä, suojaamattomassa suuseksissä tai yhteisten seksivälineiden välityksellä. Ne eivät tartu halatessa, kätellessä, ruokailuvälineistä, saunan lauteilta, lakanoista tai WC-pöntöstä. Voit lukea täältä lisää, miten seksitaudit tarttuu.

Seksitaudin saaminen itsetyydytyksestä on hyvin epätodennäköistä. Jos käytössäsi sattuisi olemaan seksiväline (esimerkiksi tekovagina), jota joku toinen olisi käyttänyt ja hänellä olisi ollut seksitauti eikä välinettä olisi käytön jälkeen pesty, olisi tartuntamahdollisuus olemassa. Jos harrastaa itsetyydytystä yksin ja ilman välineitä, voi olla kuitenkin rauhallisin mielin, sillä tarttuakseen seksitaudin täytyy päästä kontaktiin limakalvon tai ihon kanssa.

Jos seksitaudin tartunta mietityttää, voit tulla juttelemaan lisää seksuaalineuvontachattiimme. Chatin aukioloajat löytyvät täältä.

Aihealueet:  Seksuaalisuus

Oliko tästä sinulle apua?

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat nuorille ja nuorille aikuisille

Seksuaalineuvojan ajanvarauschat on tarkoitettu alle 35-vuotiaille nuorille ja aikuisille. Chatissa voit keskustella koulutetun seksuaalineuvojan...

Seksuaalisuus ja mielenterveys

Nettiluento nuorille seksuaalisuudesta ja mielenterveydestä.

Miksi lantionpohjanlihasten rentouttaminen on tärkeää?

Usein lantionpohjanlihaksista puhuessa törmää ohjeisiin, joissa kannustetaan ainoastaan lantionpohjalihasten supistamiseen sekä treenaamiseen....